Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

HÄIRIV FOTO Jäädvustus väidetavalt Vene sõdurite poolt vägistatud ja tapetud kolmeaastasest tüdrukust šokeerib maailma

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy

Ukraina suursaadik Eestis Mariana Betsa jagas ühismeedias õõvastavat jäädvustust, mis illustreerib rängalt Ukrainas toimuva sõja tagajärgi.

Ukraina suursaadik Mariana Betsa jagas Twitteris postitust, mis koosneb kahest tõeliselt häirivast fotost. Esimesel neist on näha Butša massimõrva põlenud ohvreid. Teine pilt on pärit Mõkolajivist – sellel on vägistamise jälgedega kolmeaastase Arina surnukeha, mis on visatud tema 17-aastase õe Veronika laiba peale.

«Venemaa väed tapavad inimesi ja Venemaa tuleb genotsiidi eest vastutusele võtta,» lisas Betsa kõnealuses postituses.

Ukraina sõjas on Betsa andmetel hukkunud vähemalt 161 ning vigastada saanud 264 last.

Ukraina süüdistab Venemaad sõjakuritegudes

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rääkis teisipäeval pealinna Kiievi lähistel Butša linnas aset leidnud veresaunast, mille käigus taanduvad Vene sõdurid hukkasid arvukalt tsiviilelanikke, ja ütles, et rahvusvaheline kogukond käsitleb seda genotsiidina.

«Need on sõjaroimad ning kogu maailm käsitleb neid kui genotsiidi,» sõnas Zelenskõi visiidil Butšasse, mis vallutati mõne päeva eest Vene väeüksustelt tagasi.

Ukraina sõdurid avastasid linnatänavailt kümneid surnukehi, kellest osal olid käed selja taha seotud ja kelle surma asjaolud viitasid hukkamisele.

Vene väed tungisid Ukrainasse 24. veebruaril ja üritasid riiki välksõjaga vallutada. Sõda on nüüdseks kestnud üle ühe kuu, kuid ukrainlased on seni lääne abiga vastu pidanud ja osast paikadest Vene väed välja löönud.

Ukrainast on põgenenud teistesse riikidesse üle nelja miljoni inimese, veel kuus miljonit on Ukraina-sisesed põgenikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles