Venemaalt välja saadetud Eesti saatkonna asejuht sanktsioonidest: venelasel on kogunenud korralik sõjakassa (1)

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Piret Reintamm Benno Estonia rahvusooperis 2013. aastal.
Piret Reintamm Benno Estonia rahvusooperis 2013. aastal. Foto: Rene Riisalu

Moskva Eesti saatkonna asejuht Piret Reintamm Benno pidi oma elu Venemaal kokku pakkima ning 1. aprilliks koos perega tagasi Eestisse tulema. Naise sõnul kulges teekond rahulikult, kuid paljud tema asjad on endiselt Venemaal.

Piret Reintamm Benno sõnul kõlab tema välja saatmine tõenäoliselt hulga dramaatilisemalt, kui see tegelikult on. «Kõigepealt ju saadeti välja Tallinnast Vene saatkonna asejuht ja pärast seda muidugi minu välja saatmine oli aja küsimus – praktiliselt kindel ja ette programmeeritud – seda kutsutakse peegelmeetmeks,» selgitas Reintamm Benno saates «Terevisioon».

Teekond Moskvast Eesti poole võeti ette möödunud neljapäeval. Naise sõnul läks kõik libedalt. «Keegi meid ei ahistanud, kuigi oli ka seda sorti hirme. On olnud selliseid juhuseid kolleegidel, kes on välja saadetud. On kuulda olnud, et on tee peal juhtunud üht kui teist, aga meil läks nagu väga draamavabalt,» rääkis Reintamm Benno, lisades, et asi ise on siiski logistiliselt keeruline ja emotsionaalselt pingeline. «Midagi meeldivat selles kindlasti ei ole.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles