Ukrainas Irpinis venelaste poolt tapetute seas on naine, kes arvatavalt unistas paremast elust

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina sõdurid patrullimas Vene vägede käest tagasi vallutatud Irpinis, mis asub Ukraina pealinna Kiievi lähedal
Ukraina sõdurid patrullimas Vene vägede käest tagasi vallutatud Irpinis, mis asub Ukraina pealinna Kiievi lähedal Foto: EPA/ATEF SAFADI/Scanpix

Vene väed tungisid 24. veebruaril Ukrainasse, et see riik välksõjaga vallutada. Ukrainlased on avaldanud tugevat vastupanu ja vallutanud nüüdseks tagasi alad, mis olid Kiievi lähedal venelaste kätte langenud.

Ukraina pealinna Kiievi lähedastes väikelinnades, kaasa arvatud Butšas ja Irpinis, tapsid Vene sõdurid julmalt tsiviilelanikke ning see vapustas ja šokeeris maailma.

Irpini linnapea Oleksandr Markušin kinnitas 4. aprillil, et linn on Ukraina vägede kontrolli all. Ta lisas, et Irpini eest võideldes hukkus umbes 50 Ukraina sõdurit.

Markušin märkis, et Vene sõdurid olid tapnud umbes 300 Irpini elanikku, tehes seda üsna loomalikult, lasuga kuklasse. Osal ohvritel olid käed selja taha seotud.

Tapetute seas oli ka noor naine, kelle lähedal oli võtmekimp võtmehoidjaga, millel oli Euroopa lipp, sinisel põhjal kollased tähed. Tõenäoliselt kuulusid võtmed sellele naisele ja need kukkusid tal käest, kui ta surma sai. Võimalik, et ta unistas paremast elust Euroopa Liidu (EL) mõnes riigis või oli tal mingi seos EL-iga.

Sellest teatas Twitteri kasutaja, prantslasest ajakirjanik Arnaud Comte, kes postitas foto hukkunud naise käest ja ta lähedal olnud võtmekimbust. Naise tappis mürsk, kui ta üritas kodust põgeneda.

Ukraina kaitseministeeriumi andmetel on sõjas kaotanud elu umbes 1500 Ukraina kodanikust tsiviilisikut.

Ukrainast on teistesse riikidesse põgenenud umbes viis miljonit inimest ja umbes sama palju on Ukraina sees teise kohta liikunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles