Tanja avaldas visiooni oma unistuste tööst ja see polegi seotud laulmisega

Raadio Elmar
Copy
Tanja Mihhailova-Saar.
Tanja Mihhailova-Saar. Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Tatjana Mihhailova-Saar jõudis laiema avalikkuse ette kakskümmend aastat tagasi. Toona jagas ta lavalaudu Ly Lumistega ja ühiselt esineti Nightlight Duo nime all. Nende särtsakalt esitatud «Another Country Song» on tänaseni paljude retropidude playlistis. Muusik on esindanud Eestit Eurovisioonil ja teinud kaasa mitmetes tele-, teatri- ja raadioprojektides. Millist tööd ta kõige meeldivamaks peab ja millega lauljatar oma vaba aega sisustab? Kõigest lähemalt rääkis ta raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

Laulja, saatejuht ja näitleja Tanja Mihhailova-Saar rääkis, et suhtleb oma fännidega tihti ja ta naudib seda tegevust täiel rinnal. «Minult palutakse tihti, et läheksin ühisele fotole. Ühistranspordis juhtub seda küll suhteliselt vähe - sest ma ei viibi seal väga. Kuid näiteks poes, õues...kui tahetakse pilti teha, siis mul pole mitte kunagi probleemi selle ideega kaasa minna,» muigas lauljatar.

«Tore on ka see, et mulle kirjutatakse päris palju. Sotsiaalmeedias ma neid tekste edasi saata ei taha. Tundub, et sellel on kuidagi turunduslik mõte taga. Mulle aga väga meeldib, kui inimesed saadavad mulle tagasisidet. Kusjuures, alati kirjutan neile ka vastu. Pidudel on fännid veidi julgemas tujus...siis tullakse ka rääkima,» kommenteeris Mihhailova-Saar.

Lauljatar teeb täna kaasa hoogsas gospelmuusikalis, mis kannab pealkirja «Nunnad hoos». «Kuidas ma truppi sisse sain? Läksin ikka katsetele, nagu teisedki! Enne seda polnud Vanemuise lavale ligi neli aastat jõudnud - hakkasin juba puudust tundma teatri lavast, lõhnast ja lavatagusest elust. Kui aus olla, siis käisin ka teiste muusikalide katsetel...kuid sinna mind ei võetud. Aga see kõik on okei, igal lavastajal on oma visioon ja järelikult ma lihtsalt ei sobinud nendesse rollidesse,» märkis ta.

«Deloris van Cartieri rolli ma aga õnneks sobisin ja mul on selle üle mõistagi äärmiselt hea meel. Olin ju pikka aega teatri elust eemal olnud ja lavale oli nii hea tagasi minna! Tunnen, et selle tükiga on kõik kuidagi nii õnnestunud. Olen oma elus väga palju muusikale teinud, kuid «Nunnad hoos» on eriti rõõmsameelne, positiivne ning energiline tükk. Samas, tõehetked on seal väga sügavad,» avaldas ta.

Mihhailova-Saar märkis, et tunneb end publiku ees väga mugavalt. Lisaks lavalaudadele ja telestuudiotele, on ta oma esinemisoskust ning saatejuhi rolli näidanud ka raadio otse-eetris. «Rääkides raadiotööst, mul on nii hea meel, et mulle anti võimalust sellist tööd proovida. Läksin aasta tagasi SkyPlus'i Eesti Laulu eriprojekti raames ja esialgu vaid üheks kuuks. Juhtus aga nii, et mulle meeldis ja neile meeldis. Nii rääkisimegi kokku, et jään hoopis aastaks. See andis mulle väga palju juurde, minu sees toimus areng,» tõdes ta.

«Kõige enam tunnen end siiski lauljana. See on töö, mis on vaieldamatult minu jaoks esimesel kohal. Saated, filmid, seriaalid, raadiotöö - need kõik on olnud minu jaoks ülilahedad kogemused. Kuid kui ma nendest midagi ei pea tegema, siis ma väga ei kurvasta. Kui ma ei saa minna lavale, siis kurvastan kindlasti,» märkis ta.

Samas on Mihhailova-Saarel üks salapärane unistuste töö. Ta loodab, et lähiajal avaneb tal võimalus seda ideed ka realiseerida. «Tahan juhtida reisisaadet. Loodan, et rong ei ole veel läinud. Aga jah, see on mul tänaseni veel tegemata. Olen osalenud reisisaadetes, mida oleme teinud välismaal. Veetsin nädal aega veinimõisas ja Joel Ostratiga olen käinud Itaalias - seal olin pigem külaline. Saatejuhi roll sellises ettevõtmises oleks superlahe! Saab reisida, näha maailma ja maitsta head toitu. See on vist tõesti mu unistuste töö,» muigas ta.

Lauljanna tunnistas, et erilisi hobisid tal pole. Paljud toredad tegevused, mis ta ette võtab, on seotud laias laastus ikkagi tööga. «Küll aga...ma väga armastan kokkamist! Pean seda mingis mõttes isegi oma kireks - kusjuures ka toidu nautimist. Mulle meeldib valmistada ja maitsta erinevaid toite. Minu firmaroog on guacamole! Aga päris ausalt, ma võin vist teha kõike,» rääkis ta rõõmsalt.

Kuigi me näeme muusikut alati naerusuise tulesädemena, rääkis ta, et igapäevaselt tuleb ette ka teistlaadi meeleolusid. «Ma olen ju ikkagi inimene. Vahepeal on nii ja vahepeal jälle naa. Ma pigem olen positiivne inimene, kuid mind ajavad närvi väikesed asjad. Eriti siis, kui kiirustan...näiteks kui ei leia viimasel hetkel võtmeid üles, liikluses on ummikud ja sellised asjad,» lisas Mihhailova-Saar.

Kus aga lauljatar näeb end kümne aasta pärast? «Väga loodan, et ma olen umbes samas kohas. Areneda on loomulikult vaja. Loodan, et tulevad uued lahedad projektid ja saan teha, mida tahan. Soovin kirjutada uusi lugusid! Vaatamata väga paljudele negatiivsetele asjadele, mis maailmas hetkel toimuvad...tunnen, et mu elukutsega seotud teemad on hetkel väga heas seisus. Äkki tulevad kümne aasta jooksul veel mõned albumid, kontserdid ja ehk õnnestub lõpuks ka reisisaate juhi rollis üles astuda. On mida loota ja oodata,» märkis Tanja Mihhailova-Saar raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikas».

Kellega aga lauljanna läheks inspireerivale õhtusöögile ja mida ta arvab horoskoopide lugemisest? Kuula täispikka intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles