Lõpuks ometi! USA shoegaze-bänd Nothing annab Tallinnas vinge kontserdi

Elu24
Copy
USA shoegaze-bänd Nothing
USA shoegaze-bänd Nothing Foto: Pressimaterjalid

Sel reedel esinevad Tallinnas Sveta baaris USA shoegaze-bänd Nothing ja Soome noise rock'i kooslus NYOS.

Nothing pidi Eestisse tulema tegelikult juba 2020. aastal, kuid pandeemia ajas need plaanid segamini. «Nüüd lõpuks jõuavad nad Eestisse! Ärajäänud Venemaa tuuri pärast oleks Nothing pidanud mõned päevad ekslema Baltikumi lähistel, ent õnn naeratas meie mõlema õuele ja saame nad eestlasliku külalislahkusega vastu võtta juba sel reedel,» kommenteerib Elu24-le kontserdi korraldaja Roman Demchenko.

Pidevalt areneva ja progressiivse tunnetusega Nothing tutvustab neile omast vaatenurka elule, kus kaootilisus ja küünilisus on võimalused vaadata reaalsusele ausalt otsa. Viimase albumiga «The Great Dismal» võtab bänd ette oma senise kõige ambitsioonikama projekti, et sukelduda eksistsentsialismi, isolatsiooni, väljasuremisse ja inimloomusesse sel radikaalsel ajastul. Nüüdseks juba pea kümme aastat bändi esimehena tegutsenud Dominic Palermo juhtimisel mõjub teos värskendava ja uuendusmeelse lähenemisena Nothingi teada-tuntud kõlapildile.

Lisaks Nothingile esineb kontserdil Soomest pärit NYOS. Kuigi bänd on nime saanud surmava järve järgi, leidub nende muusikas alati positiivsust ja edasiviivat energiat, mida saadavad omapärased ja leidlikud kompositsioonid. See võimaldab bändil ületada nii neile kui nende žanrile määratud piire ja ootusi. NYOSis kohtub nooruslik entusiasm tõsise pühendumuse ja endassetõmbavate kordustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles