Eksootilisest Brasiiliast pärit suurpere naudib Eesti jahedat kliimat ning peab Tartut ideaalseks elukohaks

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Tartus elav paljulapseline Brasiilia perekond Costa.
Tartus elav paljulapseline Brasiilia perekond Costa. Foto: Kristjan Teedema

Kui paljud eestlased unistavad elust soojal maal, kus rohi rohelisem ja rohkem päikest, siis Tartus elav Brasiilia pere peab lugu just Eesti muutlikust kliimast ja jahedusest. Eestisse sattus 11-liikmeline pere nö loosi tahtel. Kuidas nii suures peres elu välja näeb, mida brasiillased Tartu juures hindavad ning kas nad ka tulevikus siia jääda tahavad? Elu24 uuris järele.  

Kohtusin Brasiiliast pärit perekond Costaga märtsikuu viimasel laupäeval, mil esimene kevadine soojus tagasi talveks pöördus. Väljas möllas lumetorm ja kevadest polnud enam jälgegi. Costade kodus oli aga meeldivalt soe ning suure laua taga ootasid uudishimulikud silmapaarid. Intervjuus osalesid ka lapsed, kes on käinud Tartus eestikeelses lasteaias, õpivad Eesti koolis ja räägivad eesti keelt juba täitsa hästi.      

Perekond Costa on Tartus elanud juba peaaegu seitse aastat. Esimestel aastatel elati Annelinnas korteris, nüüd üürib pere juba mitu aastat Annelinnas maja, kuid ka see elamine on kitsaks jäänud. «Lapsed kasvavad ja suuremad ei mahu enam narivooditesse,» ütleb Graziane (46), kes on emaks üheksale lapsele. Üheks pereema suureks unistuseks ongi leida suurem maja, mis asuks samas piirkonnas, et kool oleks lähedal. Pere lapsed õpivad Tartu Hansa koolis. Kui ema neile koolipäeva lõpus vastu tulla ei saa, siis jalutavad lapsed ise koju. «Tartu on turvaline linn ja siin on see võimalik, et lapsed ise koolist koju tulevad,» tõdeb Graziane.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles