VIDEO ⟩ Tõukeratas ja kange alkohol: Vene sõdurid saadavad ukrainlastelt varastatud kraami postiga kodumaale (5)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Sõdurid postkontoris asjatamas.
Sõdurid postkontoris asjatamas. Foto: Kuvatõmmis videost

Ühismeedias levib turvakaamerate salvestis, millelt on näha, kuidas Vene sõdurid saadavad väidetavalt ukrainlastelt varastatud asju kodumaale.

Ukraina fotograaf Yana Morozova jagas Twiteris kullerfirma kontoriruumi turvakaamerate salvestist.

«Valgevenes saadavad venelased Ukrainast varastatud esemeid postiga koju,» seisab postitatud videoklipi juures. Täispikk üle kolmetunnine video on täna nähtav ka Youtube'is.

Turvakaamera salvestisel on näha nördinud sõdureid, kes askeldavad kontoriruumis ja pakivad kõiksugu esemeid, alates alkoholist kuni elektritõukerattani. Väidetavalt selleks, et ukrainlastelt varastatud kraam koju Venemaale saata.

Turvakaamerate jäädvustusi jagas Twitteris ka valgevene ajakirjanik Hanna Liubakova. «Tere, kallis. Ma rüüstasin, vägistasin, piinasin ja tapsin Ukrainas, aga saadan teile teleka, konditsioneerid, elektritõukerattad ja muud kaubad,» kirjutas ta irooniliselt postituses, lisades, et vaatas kolmetunnist salvestist. 

Arvamust avaldas ka USA vabariiklasest kongressi liige Adam Kinzinger. «Sõjakuritegu sõjakuritegude peale,» jäi ta säutsuga tagasihoidlikuks, ent konkreetseks.

Märtsi alguses kirjutasime, et Ukrainas sõjavangi langenud sõdurid on sunnitud külma ja toidupuuduse tõttu varastama. Ukraina ühismeediakanalites on jagatud ka videoklippe sellest, kuidas kohalike poolt kinni peetud Vene sõduritele pakuti kehakinnitust ja sooja teed.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles