Räpina valla elanik küsib: miks lõhuti raudtee läheduses asunud maakivikelder?

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Maakivikelder, mis otsustati lammutada.
Maakivikelder, mis otsustati lammutada. Foto: AS Eesti Raudtee

Elu24 toimetuse poole pöördus Räpina vallas elav naine, kes palus meil uurida tema küla lähedal raudtee juures asunud maakivist keldri lammutamise põhjust. «Keldreid ei tohiks lammutada, kuna need on kasutatavad pommivarjendina,» leiab ta. Elu24 uuris, miks kelder lammutati.

«30. detsembril läksin kontserdile ja tee peal sain millegi šokeeriva osaliseks. Tee oli blokeeritud,» räägib Elu24-le Marju (nimi muudetud, toimetusele teada). «Lõhuti maakivist keldrit ja kõvad helid käisid. Kõik oli seaduslik, aga miks see ära lõhuti? See oleks koht, kus inimesed saaksid hädavajadusel oma varusid hoida ja kuhu saaks varjuda pommitamise eest, kui sõda peaks tulema,» rääkis Marju murelikult Elu24-le. «Meie kohalike elanikena ei tea, mis keldrist edasi sai,» kurtis Marju.

Naise sõnul asus kelder Tartu-Koidula raudteelõigu 55. kilomeetril raudtee vahetus läheduses. «Kuigi aastaid ei kasutanud ümbruskonna elanikud keldrit enam kartulite hoiustamiseks, pakkus kelder pelgupaika nahkhiirtele,» avaldas Marju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles