«Apteeker Melchiori» peategelane saatuslikust kohtumisest inspireeriva loomaga: vaatasin talle otsa, tema vaatas minust läbi

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Apteeker Melchiori rolli mängib Märten Metsaviir.
Apteeker Melchiori rolli mängib Märten Metsaviir. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

3. aprilli hommikul olid «Hommik Anuga» saates külas peagi esilinastuva filmi «Apteeker Melchior» režissöör Elmo Nüganen ja peategelast kehastav Märten Metsaviir. Põnevas vestluses filmi ajastu tõetruu kujutamise ja peategelase valiku teemal selgus ka loom, kes inspireeris Melchiori tegelaskuju. 

Filmi esilinastus tuleb 15. aprillil ja seda oodatakse suure huviga. Nimitegelast mängiv Märten Metsaviir ütleb, et peab hakkama filmi enne esilinastust nii-öelda taasmeenutama, sest pärast võtete lõppu soovitas režissöör Elmo Nüganen tal kõik filmiga seonduva unustada. Miks unustada? «Et ei jääks põdema ja et midagi kripeldama ei jääks, sest tuleb edasi minna. Tegemist oli Märteni esimese filmiga ja nii suure ja olulise tööga, millega ta sai väga hästi hakkama,» räägib Nüganen. «Tal ei olegi tegelikult midagi sellist, mis võiks kripeldama jääda, aga ma ei kiitnud teda igal võttepäeval, kuigi oleksin võinud kiita,» avaldab režissöör.

«Hommik Anuga» saates olid külas kauaoodatud Eesti filmi «Apteeker Melchior» peategelast kehastav Märten Metsaviir ja filmi režissöör Elmo Nüganen.
«Hommik Anuga» saates olid külas kauaoodatud Eesti filmi «Apteeker Melchior» peategelast kehastav Märten Metsaviir ja filmi režissöör Elmo Nüganen. Foto: Ekraanitõmmis videost.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles