FOTOD Lugeja küsib: miks on Elva uue keskväljaku puidust hooned juba kulunud ilmega?

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Lugejas tekitab küsimuse puidu kulumine hallikaks.
Lugejas tekitab küsimuse puidu kulumine hallikaks. Foto: Erakogu

Elu24 poole pöördus lugeja, kes imestas, et 2019. aasta detsembris valminud Elva linna keskväljakule püstitatud hooned on juba kulunud ilmega, kuigi ehitusest on möödas ainult paar aastat. Elu24 küsis selgitust Elva vallavalitsuse vallamajandusosakonna juhatajalt Hegri Naruskilt.

«Elva uus keskväljak on küll ilus, kuid silma riivab see, et puidust majakesed ja puidust kaar on kulunud ilmega,» kirjutab Elu24 toimetusele Elvas elav lugeja. «Mida on plaanitud selles osas ette võtta või on see kulumine ootuspärane ja meie kliimas kulubki puidust ehitis nii ruttu ära? Kas puidust pindasid poleks pidanud üle lakkima,» küsib lugeja.

Elva vallavalitsuse vallamajandusosakonna juhataja Hegri Narusk selgitab, et Elva keskväljaku puidust välipaviljonid, terrassid, pingid ja infostendid on kõik rajatud siberi lehisest. «Siberi lehist peetakse meie tingimustes üheks vastupidavamaks puuliigiks, aga esimestel aastatel tekitab see tõesti väga palju sarnaseid küsimusi, et miks on hooldamata,» ütleb Narusk ning selgitab, et üldjuhul siberi lehist ei töödeldagi ja ajapikku muutub see loomulikust puidu toonist järjest hallimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles