Ruslan Trochynskyi lapsed: me näeme õudusunenägusid sõjast

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Eesti-Ukraina laulja ja tromboonimängija Ruslan Trochynskyi
Eesti-Ukraina laulja ja tromboonimängija Ruslan Trochynskyi Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Svjata Vatra laulja Ruslan Trochynskyi pere rääkis «Ringvaates» sellest, kuidas sõda Ukrainas on neid mõjutanud ning kuidas perekond on tulnud toime sõjapõgenike aitamisega.

«Ma varasemalt pole mitte kunagi näinud õudusunenägusid, aga nüüd sõjaga on tekkinud need. Kuidas minu lähedased surevad või mingid sõjastseenid, sest iga päev vaatan neid kaadreid, mis tulevad telekast,» rääkis Ruslan Trochynskyi tütar Tute.

Teine tütar Kirke aga võtab Ukrainat kui oma teist kodumaad ja ta ei suuda ette kujutada, kui seda enam ei ole. Ka pojale Timurile ilmuvad Ukrainast rääkides silme ette kaadrid sellest, kuidas tankid sõidavad tsiviilisikute autodest üle, kui seal on inimesed sees.

Kõige kurikuulsam kaader sarnasest juhtumist on see, kui Vene tank võttis meelega suuna teel liikleva auto poole ja sõitis sellest üle. Õnneks jäi hallipäine vanahärra siiski ellu, vaatamata sellele, et auto oli litsutud laiaks nagu pannkook.

Ruslan rääkis, et kogu perel on toimuvat väga raske pealt vaadata ja tema jaoks on mõistmatu, et aastaks 2022 pole inimkond ikka õppinud ja sõdib. «On naaberriik, kes tuleb ja lihtsalt tapab sind seepärast, et oled ukrainlane,» lisab ta.

Ruslani sõnul on neile kirjutanud tuhanded inimesed, kellele ta aitas abi otsida. Kahjuks tagasisidet ta saanud ei ole. Muusiku abikaasa Terje sõnul ei ole tema kodu enam endine. «Informatsiooni ja suhtlemise hulk ühes päevas tuli, siis meile Ruslaniga tundus teinekord see nagu aasta,» lisas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles