Bruce Willis loobub näitlemisest tervisliku seisundi tõttu

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Bruce Willis.
Bruce Willis. Foto: Henry Nicholls

Märtsis 67-aastaseks saanud Bruce Willist vaevab terviseprobleem, mis mõjutab kognitiivseid võimeid. Seetõttu lõpetab Hollywoodi vanameister teadmata ajaks näitlemise.

«Hämmastavatele toetajatele soovime perekonnana jagada, et meie armastatud Bruce'il on olnud terviseprobleeme ja hiljuti diagnoositi tal afaasia, mis mõjutab tema kognitiivseid võimeid. Selle tulemusel ja suure kaalutlusega jätab Bruce karjääri, mis on talle nii palju tähendanud,» kirjutas Bruce Willise tütar Rumer Willis Instagramis.

«Praegu on meie pere jaoks tõeliselt keeruline aeg ja me hindame teie jätkuvat armastust, kaastunnet ja toetust,» lisas tütar.

Eesti Afaasialiidu andmetel on afaasia seisund, kus tekib äkiline kõnekaotus. Inimene ise võib alguses lausa segadusse sattuda ja paljud haiguse all kannatajad satuvad esialgu haiglasse, kuna seisundiga kaasneb ka ajuvereringehäire. Kohtumisel pereliikmetega võivad haiged tõdeda, et ei suuda kutsuda tuttavaid inimesi nimepidi ega oska igapäevaseid toiminguidki sooritada.

Saksamaal sündinud USA näitleja Bruce Willise karjäär sai alguse 1985. aastal draamasarjas «Moonlight», mille eest ta võitis 1987. aastal Emmy auhinna.

1988. aastal tuli välja märulifilm «Visa hing», millega Willis sai üleilmselt tuntuks. Pika karjääri jooksul on Willis teinud kaasa mitmes suurfilmis, näiteks «Pulp Fiction», «12 ahvi» ja «Kuues meel».

2000. aastal võitis Willis veel ühe Emmy auhinna ja seda külalisrolli eest sarjas «Sõbrad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles