Miks sai oligarh Roman Abramovitšist rahuvahendaja Venemaa ja Ukraina vahel?

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa miljardär Roman Abramovitš (vasakul taga) osales 29. märtsil Türgis Istanbulis Venemaa ja Ukraina rahuläbirääkimistel
Venemaa miljardär Roman Abramovitš (vasakul taga) osales 29. märtsil Türgis Istanbulis Venemaa ja Ukraina rahuläbirääkimistel Foto: Turkish Presidency via Reuters TV/Handout via REUTERS/Scanpix

USA väljaande Wall Street Journal andmetel palus Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi USA-l tühistada Vene oligarhile Roman Abramovitšile kehtestatud sanktsioonid, kuna ta on vajalik isik Ukraina ja Venemaa rahuläbirääkimistes.

Abramovitš ongi olnud Türgis kohal need paar korda, kui kahe sõdiva riigi esindajad üritavad mingile kokkuleppele jõuda. Abramovitšil ja kahel ukrainlasest läbirääkijal tekkisid hiljuti mürgitusnähud, kuid USA teatas hiljem, et selle põhjus ei olnud otsene mürgitamine, vaid keskkonnas oli kahjulikke aineid ja need tekitasid tervisehäireid.

Samas küsitakse läänes, miks on Vene miljardär kaasatud kõnelustesse, kuigi tal ei ole poliitilist ega rahuläbirääkimiste kogemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles