Vene sõjalaeva p****e saatnud Ukraina sõdur naasis kodukohta (2)

Elu24
Copy
Roman Hrõbov saabus koju.
Roman Hrõbov saabus koju. Foto: CHERKASY REGIONAL STATE ADMINISTRATION/VIA REUTERS/Scanpix

Vaid päev pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse 24. veebruaril hakkas sotsiaalmeedias levima Maosaart kaitsnud Ukraina sõduri sõnum Vene sõduritele: «Vene sõjalaev, käi p****e!» Nüüd on kuulsaks saanud mees naasnud kodukohta.

Ehkki pikalt arvati, et Maosaart kaitsnud sõdurid surid, teatas nädalapäevad hiljem Ukraina piirivalve, et on lootust, et saare kaitsjad on siiski elus. Nii see oligi ja sõdurid olid Vene vägede käes vangis.

Nüüd on maailmakuulsaks saanud tsitaadi autor Roman Hrõbov vangistusest koju Tšerkassõi piirkonda jõudnud ning ta sai oma teenete eest Ukraina riigile kangelasele vastava autasu.

«Tahan öelda suur aitäh Ukraina inimestele nende toetuse eest. Meil on tugevus, meil on tõde, me võidame. Au Ukrainale,» ütles Hrõbov. Tema ja teised sõdurid naasid koju pärast vangide vahetust Vene ja Ukraina vägede vahel, vahendab Odessa Journal

Pärast saare langemist Venemaa kätte 24. veebruaril hakkas ühismeedias levima heliklipp, millel on väidetavalt kuulda ühe saart kaitsnud Ukraina sõduri viimased sõnad.

Vestluse alguses on Vene sõjalaeva hoiatus: «Siin sõjalaev. Ma kordan, siin Vene sõjalaev. Soovitan teil relvad maha panna ja alla anda. Muidu teid pommitatakse.»

Seejärel on kuulda Maosaart kaitsnud sõduri sõnu: «Ongi kõik.» Ta küsib kaassõdurilt, kas ta peaks nad p****e saatma. «Igaks juhuks,» vastab teine.

Nõnda kostavad sõduri väidetavalt viimased sõnad Maosaarelt: «Vene sõjalaev, käi p****e!»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles