HÜVASTIJÄTT 71-aastane vanameister Phil Collins pakkis pillid kokku: pean endale nüüd päris töö leidma

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Genesise viimane kontsert 26. märtsil Londonis.
Genesise viimane kontsert 26. märtsil Londonis. Foto: EDMOND SADAKA EDMOND/SIPA / Scanpix

Ansambel Genesis asutati 1967. aasta alguses, kui Kagu-Inglismaal asuva maineka Charterhouse'i internaatkooli kaks rivaalitsevat bändi ühinesid. Möödunud laupäeval, 26. märtsil andsid nad Londonis viimase kontserdi.

«Täna on väga eriline õhtu. Kätte on jõudnud meie ringreisi viimane peatus ja see on Genesise viimane kontsert,» ütles Collins üle maailma Londonisse kokku tulnud fännidele. Üle 50 aasta laval olnud hitimeister naljatas, et nüüd peab ta lõpuks endale päris töö leidma.

Olgugi et esitamisele tulid samad laulud, mis igal teisel kontserdil, kujunes viimane kontsertõhtu väga emotsionaalseks.

71-aastasel Collinsil on tõsiste terviseprobleemide pärast raskusi püsti seismisega, mistõttu esitas ta kava istudes. Kummarduse ajaks tõusis ta siiski püsti ning teised bändi liikmed astusid kõrvale, et vanameister saaks aus ja hiilguses viimast korda publiku ees seista. Ta oli viimane, kes vaevaliselt kepi abil liikudes lavalt lahkus.

71-aastane Phil Collins esitas kava istudes, kuna ei saa terviseprobleemide tõttu enam kuigi kaua seista.
71-aastane Phil Collins esitas kava istudes, kuna ei saa terviseprobleemide tõttu enam kuigi kaua seista. Foto: EDMOND SADAKA EDMOND/SIPA / Scanpix

Kontserdi kaks viimast laulu olid Peter Gabrieli ajast ning Gabriel oli ka ise publiku seas. Muu hulgas oli ta lavale oodatud, kuid ei soovinud osa võtta. Otsus ei olnud siiski üllatav, sest Gabriel ei ole Genesisega lavalaudu jaganud juba 1983. aastast alates.

Lava tagant postitasid mehed Twitterisse meeleoluka foto, kus lisaks Collinsile ja Gabrielile figureerib nende kauaaegne sõber ja 70ndatel tuuri mänedžerina tegutsenud Richard McPhail.

Paadunud fännid ei lakka ilmselt kunagi lootmast taaskohtumistuurile Gabrieliga, kuid selle võimalus on siiski väga-väga väike. Suure tõenäosusega oli see kontsert Londonis O2 Arenal tõepoolest Genesise viimane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles