Prügiäri varjukülg: keskkonnast hoolivate inimeste prügi võib sattuda hoopiski metsa alla (1)

Elu24
Copy
Tamara ja Andrei
Tamara ja Andrei Foto: Kuvatõmmis Kanal2 videost

Suvilas asuvast ehitusprahist lahti saada soovinud ema ja poeg sattusid kurikuulsa prügikuninga otsa, kes viis prügi kes teab kuhu ja pani pere keskkonna pärast muret tundma.

Lasnamäel elavad 25-aastane Andrei ja tema ema Tamara veedavad suurema osa vabast ajast Maardus asuvas suvilas. Möödunud aasta sügisel hakkas pere otsima teenusepakkujat, kes viiks maakodu õuelt ära ehitusprügi, mida oli ligi kolm tonni. «Tekkis vajadus ära viia palju ehitusprahti, kaua otsisime firmat, kes prügi ära viiks. Et hind poleks kõrge ja samas oleks kõik korralikult ja seaduslikult tehtud,» ütleb Andrei. Ta selgitab, et prügi tekkis kasvuhoone ja puukuuri lammutamise tagajärjel ning oli oluline, et need ohtlikud jäätmed õigesti ja loodust reostamata likvideeritaks. Oma loo kahtlase prügikuningaga rääkisid nad esmaspäevases «Kuuuurija» saates.

Õpetajaametit pidav ema Tamara ütleb, et prügiveo eest maksid nad 372 eurot, mis on tema jaoks suur raha. Erinevaid firmasid läbi kamminud Andrei oli leidnud ühe sobiva teenusepakkuja. «Kirjas oli, et firmal on olemas jäätmete käitlemise luba. Ema helistas ja täpsustas selle olemasolu ja öeldi, et on olemas.» Okidoki portaalis olnud kuulutusel oli number, ent mitte firma nime. Teisel pool toru võttis tellimuse vastu keegi Mihhail. Ema ja poeg ei teadnud, et tegu oli kurikuulsa Mihhail Vommiga, kes on oma jäätmekäitlusega korduvalt meedia huviorbiiti sattunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles