KAUNID KLÕPSUD Downi sündroomiga modell Sofía Jirau jagab meeleolukaid pilte Pariisist

Triin Roos
Copy

Kuigi klassikalise ettekujutuse järgi on modellid pikad ja saledad, tõendab Puerto Ricost pärit Sofía Jirau vastupidist. Ehkki ta on lühikest kasvu, tegutseb ta edukalt modellina. Oma Instagrami kontol jagab Sofía kauneid hetki armastuse linnast Pariisist, kus ta tähistas 26. märtsil oma 26. sünnipäeva.

Tänapäeval ei ole lühike kasv ega haigus põhjus moemaailmast kõrvalejäämiseks. Sofía Jiraul on Downi sündroom, kuid hoolimata sellest püüdleb ta julgelt oma unistuste poole ja innustab ka teisi seda tegema.

Sellel aastal tähistas Sofía oma sünnipäeva Pariisis. «Minu sünnipäev on olnud täpselt selline, nagu unistasin: Pariis, lilled, õhupallid ja kõik roosiline koos pere ja meeskonnaga,» ütleb Sofía postituses.

2022. aasta veebruaris sai Sofíast USA pesufirma Victoria's Secret esimene Downi sündroomiga modell. «Ühel päeval unistasin sellest, töötasin selle nimel ja nüüd on minu unistus täide läinud,» avaldas ta Instagramis ning tõdes, et maailmas ei ole piire. Kõik on võimalik, kui seda väga tahta. Oma eeskujuks moemaailmas peab Sofía Jennifer Lopezi ning ta on avaldanud, et sooviks temaga kohtuda.

Esimesel moešõul osales Sofía 16-aastaselt ning modellina alustas ta tööd 23-aastaselt. Sofía osalemist New Yorgi moenädalal 2020. aasta veebruaris kajastasid meediaväljaanded üle kogu maailma, nende seas Vogue Mexico, People ja Hola!. Modell on teinud koostööd mitme tuntud disaineriga.

Modellindus pole siiski ainuke ala, millega Sofía tegeleb. Naisel on oma veebipood Alavett, kus ta müüb särke, kruuse ja märkmikke. Sofía unistab ka näitlejakarjäärist.

   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles