TEHTUD ⟩ Kirkorovi kontserdi keelamiseks vajalikud allkirjad saadi kokku vaid loetud päevadega (2)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Filipp Kirkorov
Filipp Kirkorov Foto: Capitan/Scanpix

Möödunud nädalal loodi rahvaalgatus Vene megastaari Filipp Kirkorovi Tallinna kontserdi keelamiseks. Juba esmaspäeva hommikuks oli vajalik kogus allkirju koos.

«Ei ole võimalik, et samal ajal, kui ühe käega toetatakse sõjapõgenikke, lubatakse siia esinema Kirkorov. See oleks Ukraina moraalne reetmine ning seda ei tohi juhtuda lasta,» rääkis möödunud nädalal Elu24-le Anne-May Nagel, kes lõi rahvaalgatuse Filipp Kirkorovi kontserdi keelamiseks.

Vene popstaar peaks lavale astuma 27. mail Tallinnas Tondiraba jäähallis.

Kui Nagel lootis kokku saada 4000 allkirja, siis kaks päeva hiljem olid linnavalitsusse saatmiseks vajalikud allkirjad koos.

Esmaspäeval kella 12ks oli allkirja andnud 5201 inimest. Allkirju kogutakse kuni pühapäevani.

Vajalikud allkirjad saadi esmaspäevaks kokku.
Vajalikud allkirjad saadi esmaspäevaks kokku. Foto: Kuvatõmmis veebilehelt.

Kuna Tondiraba jäähall kuulub Tallinna kultuuri- ja spordiameti haldusalasse, siis on linnal õigus reguleerida väljaüüritaval pinnal toimuvat.

Küsimusele, kas tõesti saab linn suurürituse ära keelata, vastas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev, et praegu käivad läbirääkimised.

«Oleme kontserdi korraldajaga pidamas läbirääkimisi ja samal ajal konsulteerime ka juristidega, kas meil on õiguslikku alust Tondiraba jäähalli rendist äraütlemiseks. Praegu on juristide arvamus selline, et lepingust taganemine võib linnale kaasa tuua korraldaja kulude kompenseerimise ja need kulud on väga suured,» selgitas Belobrovtsev.

Loe pikemalt intervjuud rahvaalgatuse loojaga SIIT!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles