Hoia aega kokku: viis soovitust kiireks kodu koristamiseks

Kaup24
Copy
Foto: Pexels

Paljudele inimestele ei meeldi koristada või selle peale liiga palju aega kulutada. Kui sa järgid meie antud soovitusi, ei pea sa enam nii palju aega koristamisele veetma ja saad nautida neid tegevusi, mis sulle päriselt meeldib teha.

 

Esimene soovitus: puhasta enda põrandaid regulaarselt

Ära kuluta tolmu imemisele üleliigselt aega, parem tee seda tihti ja hoia kokku iganädalase suure koristuse pealt. Tolmu imemise regulaarsus sõltub paljudest asjadest, näiteks sellest, kas sul on koduloomad. Kui nii, siis tuleb sul niikuinii mitu korda nädalas tolmu imeda, sest muidu koguneb tuppa liiga palju lemmiklooma karvasid. Dyson tolmuimeja või mõni teine varstolmuimeja aitab tolmuimemise muuta mugavamaks. Sellega ei pea sa tegelema tolmuimeja juhtmega, mis jääb alati ette või ei ulatu hästi kohtadesse, kuhu oleks vaja ligi pääseda. Lisaks on Dyson tolmuimeja kompaktne ja lihtsalt ära paigutatav. Kui sul on mitmekorruseline maja või korter, tuleb Dyson tolmuimeja kasuks korruste vahelisel koristamisel, mis teistel viisidel on pea võimatu.

Puhasta oma põrandaid tolmust vähemalt kaks korda nädalas, et ennetada suurema tolmu kogunemist. Juba mõne aja jooksul märkad, et tänu sellele lihtsale nipile läheb koristamine ladusamalt.

Teine soovitus: hoia asjad alati omal kohal

Lisaks tolmule, mis kipub igale poole kogunema, jäävad meist laiali ka erinevad asjad. Kas tuleb tuttav ette, et sinu elutoa põrand on segamini laste mänguasjadest, riiulitel on hunnikus erinevad lehed ja ajakirjad? Selleks, et hoida korda kodus, tuleb alati panna asjad sinna, kust need on võetud. Kui mõnel juhul on asjade tagasi paigutamine keeruline või ebamugav, siis tasub mõelda, kas seda saab paremaks muuta. Näiteks võta kasutusele erinevad kastid ja korvid, kuhu sisse asetada asju, mida tihti kasutatakse. Selleks võivad olla erinevad mänguasjad, ajalehed, ilutarbed jms.

Kolmas soovitus: ära kuhja musti nõusid kraanikaussi

Kui sul ei ole nõudepesumasinat, siis kipub juhtuma nii, et paljud nõud jäävad kraanikaussi oma pesukorda ootama. See on küll mugav, kui üldse meeldiv vaatepilt järgmisel päeval, kui oled töölt koju saabunud. Kohe, kui oled söönud, pese nõud ära. Kui sul on olnud sööming kogu perega, siis palu kõigil oma nõud ise ära pesta ja kuivatada. Niimoodi õpetad ka lastele oma järelt koristama ja hindama tööd, mida sina oled tavaliselt teinud.

Neljas soovitus: tee kodus kõik ära, mis võtab vähem kui 5 minutit

See on soovitus, mis laieneb ka teistesse valdkondadesse. Kui sa näed enda kodus midagi, mis on äärmiselt sassis või must, siis mõtle, kui kaua selle korda panek sul aega võtaks. Kui sa saad selle tehtud umbes viie minutiga, siis ära mõtle kauem ja hakka tegutsema. Peatselt üllatud, kui korras on sinu kodu, sest tegelikult saab väga palju asju selle aja jooksul tehtud.

Viies soovitus: võta teised appi

Koristamine ei ole vaid sinu töö, sellesse peaksid olema kaasatud kõik, nii sinu elukaaslane kui ka lapsed. Anna neile võimalus kas ise valida tööd, mida nad teevad või delegeeri kõigile ülesandeid. Jaga ära järgmised tööd: vaipkatete puhastamine, tolmu pühkimine, vannitoa koristamine jne. Üheskoos koristamine ei ole mitte ainult kiire, vaid ka lõbus!

 
Copy
Tagasi üles