VIDEO ⟩ Will Smith muutus Oscarite otse-eetris abikaasa kulul tehtud «nalja» pärast vägivaldseks (5)

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Will Smith (paremal) andis Oscarite otse-eetris Chris Rockile kõrvakiilu.
Will Smith (paremal) andis Oscarite otse-eetris Chris Rockile kõrvakiilu. Foto: AP/Scanpix

94. Oscarite auhinnagalal andis parima dokumentaalfilmi Oscari üle koomik Chris Rock. Enne auhinna üle andmist tegi Rock veidi nalja, kuid üks nali lõppes sellega, et Will Smith läks talle otse-eetris kallale.

Koomik Chris Rockil paluti 27. märtsil anda üle parima dokumentaalfilmi Oscar. Enne seda tegi Rock laval veidi nalja, mainides ühes naljas näitleja Will Smithi abikaasat Jada Pinkett Smithi.

Rock viitas filmile «G.I. Jane», kus peategelane Jane ajab enda pea kiilaks, ning Pinkett Smithile, kes on praegu kiilakas. Näitlejanna on varem avaldanud, et tal on alopeetsia, vahendab Los Angeles Times

Will Smith virutas Chris Rockile Oscarite otse-eetris lahtise käega näkku. 
Will Smith virutas Chris Rockile Oscarite otse-eetris lahtise käega näkku. Foto: AP/Scanpix

Nalja peale pööritas Jada Pinkett Smith silmi ning järsku jalutas Will Smith otse-eetris lavale ja andis Rockile kõrvakiilu. «Vau,» oli kuulda Rocki imestunult ütlemas ja üksikuid naerupahvakaid saalis neilt, kes arvasid, et tegu oli naljaga.

Ühismeedias levivas klipis, mida vaadati vähem kui tunniga enam kui neli miljonit korda, on Smithi sõnad Rockile välja lõigatud. Otsesaates oli aga kuulda, kuidas Rock ütles, et Smith just lõi teda näkku, mille peale Smith karjus vastu, et koomik tema abikaasa nime suhu ei võtaks.

Rock oli pärast juhtunut sõnatu, pobises midagi selle kohta, et see oli kõigest nali «G.I. Jane'i» kohta, ja saalis valitses samal ajal arvatavasti Oscarite ajaloo kõige pikem vaikus üldse.

Enne kui Rock parima dokumentaalfilmi kategooria nominente loetlema hakkas, ütles koomik sarkastiliselt: «See oli televisiooni ajaloo kõige vägevam hetk.»

Mõnikümmend minutit hiljem võitis Smith parima meespeaosa auhinna, oma esimese Oscari. Tänukõnes tõmbas Smith paralleele enda rolli «King Richardis» ja olukorra vahele, mis otse-eetris juhtus: «Richard oli mees, kes kaitses kartmatult oma perekonda.» 

Juba neljandat aastat järjest oli Oscarite eksklusiivne telekanal Balti riikides Filmzone. Teisisõnu tõi ja toob Filmzone ka tänavu filmimaailma suursündmuse siinsete televaatajateni nii otseülekande kui kordussaadetena.

Järgneva nädala jooksul näitavad nii Filmzone kui Filmzone+ Oscarite gala kokkuvõtvat kordussaadet.

Rohkem infot leiad kava.ee lehelt.

«Kunst imiteerib elu,» ütles Smith kõnes ja lisas: «Näen praegu välja nagu hull isa, nii nad ütlesid. Aga armastus paneb sind hulle asju tegema.»

Emotsionaalseks muutunud Smith tõi korduvalt esile, et ta kaitseb neid, keda armastab, ning vabandas nii Oscarite gala korraldajate kui ka teiste auhinnakandidaatide ees: «Aitäh teile ja ma loodan, et Oscarid kutsuvad mind tagasi.»

Oscarite Twitterisse ilmus aga peagi teade, et nemad ei tolereeri vägivalda mitte ühelgi kujul. «Täna tunnustasime 94. Oscarite auhinnagala võitjaid, kes väärivad seda hetke, sest neid tunnustavad nii kolleegid kui filmifännid üle maailma,» lisati kõnealuses postituses.

Televaatajad jagunesid pärast otse-eetris toimunut kahte leeri. «Tegemist oli vägivaldse rünnakuga. Seda nägid miljonid inimesed üle maailma. Selle asemel, et ründaja eemaldada, anti talle hoopis auhind,» kirjutatakse ühismeedias. Paljud fännid arvavad aga vastupidist: pärast Smithi naise üle tehtud nalja oli Rock selle löögi igati välja teeninud. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles