Järgmine Tõnisson saatest «Ma näen su häält»: läksin rolli nii sisse, et uskusin ise ka, et oskan laulda

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Nele-Liis Vaiksoo ja Mihkel Juhkam saates «Ma näen su häält»
Nele-Liis Vaiksoo ja Mihkel Juhkam saates «Ma näen su häält» Foto: Rauno Liivand

Saates «Ma näen su häält» võitis esimest korda teeskleja. End järgmise Tõnissonina esitlenud Mihkel Juhkam viis täna koju 2022 eurot, sest suutis ära petta nii nõunikud kui ka arvajad. «Elu on teater ja ei tasu uskuda kõike, mida näed,» naeris Juhkam.

Mihkel Juhkam on Kohila valla au ja uhkus. Ta on aktiivne noor, kelle elu üks osa ongi olnud kohaliku valla kultuurielu edendamine.

Igapäevaselt tegeleb ta noorsootööga Kohila Avatud Noortekeskuses. Vaba aega sisustab Juhkam aga näitlemisega, mis tuli talle kasuks ka saates. Lisaks sellele tegeleb ta rahvatantsuga.

«Juba kahel korral olen osalenud igasuvises kohalikus suvelavastuses. Viimane aasta olin lavastaja rollis. Nagu minu tegelaskuju saates väitis, siis nii ongi, et olen näitlemisega seotud olnud kogu elu ja loodan, et see nii ka jääb. Näitlemine annab suurepärase võimaluse ennast välja elada,» rääkis Juhkam Elu24-le.

Nele-Liis Vaiksoo ja Mihkel Juhkam saates «Ma näen su häält»
Nele-Liis Vaiksoo ja Mihkel Juhkam saates «Ma näen su häält» Foto: Rauno Liivand

«Muljed saatest on meeletud. Kogu saatemeeskond on lihtsalt super äge. Tiim on väga toetav ja võimalusi pakkuv. Esialgu, kui ennast saatesse kirja panin, hakkasin hiljem kahtlema, kas tahan osaleda. Aga kui saate toimetaja mulle helistas, siis otsustasin siiski osaleda, saagu mis saab. Ja nagu aru sain, siis oli see väärt otsus,» muigas Mihkel, kes võitjana oma otsust enam ei kahetse.

Juhkam ütles, et saade andis talle juurde palju kogemusi, ning viskas ka nalja, et nüüd on tal jalg telemaailma ukse vahel. «Nõunikud olid väga-väga kavalad. Nad ütlesid palju välja selliseid asju, mis oleks selle saate juures mulle saatuslikuks saada võinud. Näiteks videovoorus hammustasid läbi mu tausta vihje. Videos olin ma ruumis, kus seinal rippusid kitarrid. Nõunikud hakkasid selle üle arutama, et vaevalt on see minu kodu ja et võibolla olen oma töökohas.» 

Tuleb välja, et Juhkam oligi video tegemiseks end sisse seadnud noortekeskuse bändiruumis, et vihjevideo usutavamaks teha. «Peale suu liigutamise vooru oli raske jääda tõsiseks, kui nõunikud justkui ühest suust ütlesid, et olen ise selle laulu sisse laulnud, ja selle mõttega läksid nad ka lõpuni välja. Viimases voorus ehk ristküsitluses vastasin küsimustele kobamise peale,» lisas ta.

Eks hea petmise oskus tuligi tal sellest, et ta on kogu elu näitlemisega tegelenud. «Ju ma siis uskusin ise ka seal olles, et oskan laulda. Mingil määral olingi saates justkui topeltagent ehk petsin ka ennast, kuna laulmine ei ole mulle võõras. Põhikoolis ja gümnaasiumis käisin kooris laulmas ja olen osalenud isegi laulupeol. Möödalaulmine tuli minu puhul sellest, et pole pea aasta laulnud ja saates laulsin nii, kuidas torust tuli, ehk ei harjutanud kodus väga palju neid laule. Välja arvatud suu liigutamine, mida õppisin pea kolm päeva,» räägib Mihkel, miks tema arvates tuli tal saates teesklemine nii hästi välja.

Võidusummat plaanib ta kasutada reisimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles