Mööda maailma rändav Kertu Jukkum: ma ei ole kunagi õnnelikum olnud

Elu24
Copy
Kertu Jukkum
Kertu Jukkum Foto: Instagram/@kertujukkum

Maailmarändur ja kirglik sportlane Kertu Jukkum jagas Instagramis muljeid Costa Ricalt ning tunnistas, et ei ole kunagi varem õnnelikum olnud.

«Viimase enam kui kuuga olen külastanud võrratuid paiku eri riikides. Ma otsin ehedat päriselu. Eelaimdus Costa Rica osas oli, et siin on turistidele üles seatud butafoorilist maailma enam. Käisin vähemkäidaval rannal, püüdsin leida kohalike vihmametsa mägedes, aga midagi jäi puudu,» tunnistab maailmarändur Kertu Jukkum Instagrami tehtud postituses.

«Äsja kohatud kohalik andis siis soovituse: «Tortuguero on sulle! Kaugel siit, keeruline kohale jõuda, aga sealt sa leiad, mida otsid.» Ja ma rändasin bussi, auto ning viimaks paadiga,» avaldab naine.

See, mis ees ootas, oli Jukkumi sõnul paradiis. «Lopsakas loodus ja uskumatu liigirikkus. Pärisinimeste ning vaikse kulgemisega. Ma ei laristanud aega ja passisin öö ärkvel, et kohata jaaguari, kilpkonni ning teisi kohalikke. Hommikul istusin kohvi pihus ja lasin lainetel end paitada. See paik, need kohtumised ja tunne, mis tekkis siin, jääb minuga.»

Jukkum armastab end pidevalt proovile panna. Näiteks septembris elas ta kuu aega ilma alkoholita.

Ta sõnas siis, et väljakutse vastu võtmiseks pikalt mõtlema ei pidanud, kuna käsil olid ettevalmistused kuu aja pärast toimuvaks maratoniks. «See sobib lausa ideaalselt mu plaanidesse,» ütles Jukkum.

«Eks meelelahutusmaailmas on olnud igasuguseid aegu ja ka üliõpilaste aasta,» rääkis Jukkum alkoholi tarbimisest, lisades, et viimastel aastatel on ta joonud seda üsna vähe. «Alkohol on alkohol. Ja see laastab. Inimest, tervist, perekondi, ühiskonda,» tõdes ta blogipostituses.

Loe Jukkumi alkoholivabast kuust lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles