Ukraina sõda ajendas Arbo Tammiksaart kaitseliitu astuma: aeg on kodumaale midagi vastu anda

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Arbo Tammiksaar
Arbo Tammiksaar Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

«Olen juba üksjagu elanud ka ning Eestilt palju saanud, aeg on ise midagi vastu anda,» rääkis kaitseliitu astunud Arbo Tammiksaar.

«Raske haigus, mis mind aastaid vaevas, on välja ravitud! Nõukaaja lõpul, kui mind ähvardas viimase aastakäiguna nõukogude armeesse võtmine ja ehk Afgaanigi saatmine, läksin doktori juurde teada saama, kas mul pole mitte mõnd tõbe, mis sellest nuhtlusest päästaks,» kirjutas tuntud filmirežissöör Arbo Tammiksaar Facebookis, teatades otsusest liituda kaitseliiduga.

«Aastaid olen kurja haiguse käes vaevelnud – kuni viimase ajani. Pean tänama imearst dr Putinit, kes mind sellest vaevast viimaks päästis. 22. märtsist alates, olen terve ja vabana Eesti kaitseliidu liige,» kirjutas Tammiksaar.

«Olen juba üksjagu elanud ka ning Eestilt palju saanud, aeg on ise midagi vastu anda.»

Elu24-le avaldas filmirežissöör, et liitus Toompea malevkonnaga. «Nende koduleht oli kõige ilusam. Nali, see on kodule kõige lähemal. Ei, sest me sõpradega tahtsime just sinna. No tegelikult ma ei tea. See lihtsalt sobis mulle. Sama hästi oleksin võinud oma kodumaakonna Pärnumaa malevkonnaga liituda, sest siis oleks lapsepõlves tundma õpitud maastikud toeks. Metsad, sood ja rabad. Hetkel läks lihtsalt nii, kõik kaitseliidu üksused on sobivad,» vastas ta küsimusele, miks otsustas selle malevaga liituda. 

Arbo Tammiksaar
Arbo Tammiksaar Foto: Konstantin Sednev

Neljapäeval «Seitsmeste» stuudiot väisanud Tammiksaar sõnas, et ees on sõduri baaskursus. «Ootan seda põnevusega. See peaks lodevust ja turvalise eluga kogunevat mugavnemist maha raputama. Kuidas keegi lahinguväljal käitub, ei tea enne õige hetke saabumist keegi. Ma võin osutuda täielikuks argpüksiks, kuid et veidikenegi aru saada, mis puust ma tehtud olen, selleks need kursused ongi. Relva kasutamise oskus ning kriisiaja operatiivinfo on lisaboonus,» nentis ta Elu24-le.

«Olen juba üksjagu elanud ka ning Eestilt palju saanud, aeg on ise midagi vastu anda. Kutsun kõiki, kel kaitsetahe ja kes vabatahtlikult «sõbraliku» naabri embusesse ei ihale, endale soomust ja okast kasvatama. Astuge kaitseliitu ja Naiskodukaitsesse!» kutsub ta kõiki üles.

«Seitsmeste» stuudios võttis Tammiksaare kõrval istet kaitseliidu ülemveebel Peeter Land, kes tõdes, et sõja tõttu on inimeste huvi liituda suurenenud.

Viimase kuu jooksul on liitumisavalduse esitanud üle 1300 inimese, kellest 700 on nüüd kaitseliidu liikmed ja 500 naiskodukaitsjad.

Pildil vasakult: endine kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili, kaitseliidu ülema käsundusallohvitser staabiveebel Peeter Land ja kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Gunnar Havi.
Pildil vasakult: endine kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili, kaitseliidu ülema käsundusallohvitser staabiveebel Peeter Land ja kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Gunnar Havi. Foto: Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles