EBASÜNNIS? ⟩ Soome pubist eemaldati peaministrist maalitud kelmikas taies

Elu24
Copy
Sanna Marin
Sanna Marin Foto: Jussi Nukari

Soome väljaanne hs.fi kirjutab, et põhjanaabrite pahameele tõttu võeti Turu toitlustuskohast maha Sanna Marinist joonistatud maal.

Turus asuva Proud Mary nimelise toidukoha seinalt otsustati eemaldada maal, mis kujutas nappides riietes Soome peaministrit Sanna Marinit.

Nimelt tekitas kunstiteos inimestes pahameelt. «On hea, et äri õitseb, aga see seinamaaling pole veel päris tänapäevane. See sobiks 1980. aastate taskukohasesse äärelinna pubisse. Kust leida piisavalt kliente, keda selle maali sõnum ja tase ei häiriks?» avaldas üks ühismeedias arvamust.

Pubiketti haldava Rekom Grupi Soome juht Mikki Lahtinen kommenteeris väljaandele, et seinamaalingud ja maalid on teinud anonüümseks jääda sooviv šoti kunstnik.

Lisaks Marini teosele on Proud Mary seintel teisigi tuntud tegelasi, nagu John F. Kennedy ja Bill Clinton. Paraku on negatiivset tagasisidet saanud vaid Sanna Marinit kujutav teos.

«Seda ei peetud lõbusaks, vaid hoopis solvavaks ja seetõttu otsustasime selle maha võtta,» nentis Lahtinen. «See oli tegelikult huumor.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles