Venemaa presidendi Vladimir Putini kuuekorruseline luksusjaht on teadaolevalt väärt 990 miljonit dollarit. Kirjandusest tuntud Pärsia kuninganna järgi nime saanud luksusjaht on nagu väike linn, kus kõik pinnad on kaetud kas kulla või marmoriga.

Veebruari lõpus Vene väed Ukrainasse saatnud Vladimir Putini luksusjahist on kuulujutud ringelnud juba sellest ajast alates, kui seda enam kui kaks aastat tagasi ehitama hakati, vahendab New York Post. 140-meetrine luksusjaht Scheherazade on nime saanud kirjandusest tuntud Pärsia kuninganna Šeherezade järgi.

Selle nädala alguses väitis Aleksei Navalnõi, et Scheherazade kuulub tõepoolest Putinile ja on parasjagu Itaalia sadamas. Pea pool luksusjahi meeskonnast töötab Venemaa föderaalses valveteenistuses ehk FSOs, mis vastutab ka Putini turvalisuse eest, vahendab London Times. «Kümmekond Vladimir Putini isiklikku valvurit ja töötajat hooldavad pidevalt ühte maailma suurimat jahti, mis on praegu Itaalia sadamas,» väitis üks Kremli kriitik ühismeedias. 

Kommentaarid (2)
Copy