VIDEO ⟩ Lääne väljaandele sõda kajastanud Vene ajakirjanik Oksana Baulina hukkus Kiievis

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa ajakirjanik Oksana Baulina tegemas Ukrainas Kiievis selfit. See dateerimata foto on ta Facebooki leheküljel. Ta hukkus 23. märtsil 2022 Vene pommirünnakus Kiievis Podili piirkonnas
Venemaa ajakirjanik Oksana Baulina tegemas Ukrainas Kiievis selfit. See dateerimata foto on ta Facebooki leheküljel. Ta hukkus 23. märtsil 2022 Vene pommirünnakus Kiievis Podili piirkonnas Foto: @oksana_baulina via Twitter/via REUTERS/Scanpix

Ukraina pealinnas Kiievis hukkus Vene vägede tulistamises venelannast ajakirjanik Oksana Baulina. Ta kajastas sõda nii Kiievis kui Lvivis uuriva ajakirjanduse netiväljaande insider.com jaoks ning suri Kiievis Podili linnaosas sõjakahjustusi üles võttes, kui venelased tegid sinna 23. märtsil uue raketirünnaku.

Baulina töötas varem Venemaa opositsiooni juhtfiguuri Aleksei Navalnõi korruptsioonivastases fondis. Ta oli Venemaalt lahkunud ja elas Lääne-Euroopas, teatab bbc.com.

Oksana Baulina 16. mail 2017, kui ta oli Aleksei Navalnõi korruptsioonivastase fondi videojuht. Ta hukkus 23. märtsil 2022 Kiievis Podili piirkonnas sõjakahjustusi üles võttes
Oksana Baulina 16. mail 2017, kui ta oli Aleksei Navalnõi korruptsioonivastase fondi videojuht. Ta hukkus 23. märtsil 2022 Kiievis Podili piirkonnas sõjakahjustusi üles võttes Foto: Pavel Golovkin

Eelmisel aastal kuulutasid Vene võimud Navalnõi korruptsioonvastase fondi ebaseaduslikuks ja tembeldasid selle äärmuslikuks, mistõttu paljud selle töötajad olid sunnitud välismaale põgenema.

Samas tulistamises, milles kaotas elu Vene ajakirjanik, hukkus väidetavalt veel üks inimene ja kaks sai viga.

Baulina oli varem saatnud mitu reportaaži insider.com-ile Kiievist ja Lääne-Ukraina linnast Lvivist. Väljaanne avaldas sügavat kaastunnet venelannast reporteri perekonnale ja sõpradele.

Baulina on üks viiest ajakirjanikust, kes on seni Venemaa algatatud Ukraina vallutussõjas hukkunud.

Märtsi alguses kaotas elu Jevheni Sakun, kes oli Ukraina telekanali Live operaator, kuid kes töötas ka Hispaania uudisteagentuuri EFE heaks. Ta hukkus, kui kajastas Kiievi teletorni pommitamist venelaste poolt.

Kaks nädalat hiljem lasti maha 50-aastane USA ajakirjanik ja filmitegija Brent Renaud, kes filmis Kiievi lähedal Irpinis sõjategevust ja purustusi.

Kaks päeva hiljem said surma kaks Fox Newsi ajakirjanikku, operaator Pierre Zakrzewski (55) ja reporter Oleksandra Kuvshinova (24), kui nende sõidukit tabas Kiievi äärelinnas venelaste tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles