Poola saadab välja 45 Vene diplomaati, keda kahtlustatakse Vene luure heaks töötamises

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Vene suursaatkond Varssavis.
Vene suursaatkond Varssavis. Foto: Reuters / Scanpix

Poola teatas kolmapäeval, et saadab välja 45 Vene diplomaati, keda kahtlustatakse Vene luure heaks töötamises. Venemaa sõnul on süüdistused alusetud.

Suhted Venemaa ja kunagi selle mõjusfääri kuulunud Kesk-Euroopa riikide vahel on olnud pikka aega pingelised, kuid sissetung Ukrainasse on suurendanud kahtlusi Venemaa kavatsuste suhtes, kirjutab Reuters.

«Kokku anti 45 erineva diplomaatilise staatusega inimesele korraldus lahkuda Poola territooriumilt viie päeva jooksul,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Lukasz Jasina pressikonverentsil. «Ühele inimesele anti lahkumiseks 48 tundi,» lisas ta. «Venemaa on meie naaber, ta ei kao Euroopa kaardilt, aga agressioon Ukraina vastu tõestab, et tegemist on ebasõbraliku ja Poola suhtes isegi vaenuliku riigiga.»

Varem ütles Poola eriteenistuse pressiesindaja Stanislav Zaryn ajakirjanikele, et Poola sisejulgeoleku agentuur tuvastas 45 inimest, kes töötavad Vene luure heaks.

Venemaa suursaadik Varssavis kutsuti välisministeeriumi ning hiljem väitis ta, et taolistel süüdistustel ei ole alust.

Saatkonna tossavad korstnad

Teisipäeva hilisõhtul hakkasid ühismeedias levima pildid, millele oli jäädvustatud Varssavis asuv Vene suursaatkond, mille korstnatest tuli palju suitsu. «Põletavad dokumente. Sama asi juhtus õhtul enne Venemaa invasiooni Ukrainasse,» kirjutatakse foto juures. Saatkonnas toimunut ei ole keegi seni selgitanud, kinnitanud ega ümber lükanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles