Tõrjuvad kolleegid ja ülipikad tööpäevad: suures kaupluseketis töötanud eestlanna jagab oma kohutavat kogemust

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Müüja tööpäevad on pikad ja kurnavad. Pilt on illustreeriv.
Müüja tööpäevad on pikad ja kurnavad. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Elu24-ga jagas oma lugu Tiina, kes teeb tööampse ühes suures kaubandusettevõttes. Kuigi ettevõte räägib avalikult töötajasõbralikkusest ja heast töökeskkonnast, on naine omal nahal vastupidist tunda saanud. Uue töötajana jäeti ta lihtsalt ilma igasuguse juhendamiseta ja üksi rohkem kui 12 tundi kestvaks tööpäevaks, kus ette pole nähtud mitte ühtegi pausi. «Inimene pole nagu hobune, kelle paned adra ette ja annad piitsa,» ütleb naine.

Tiina (nimi muudetud, toimetusele teada) otsustas oma lugu jagada, kuna teab, et tegemist on probleemiga, mille käes kannatatakse, kuid millest rääkida ei julgeta.

50-aastasele naisele on määratud puuduv töövõime, mille tingis raske haigus, mis naise sõnul tekkis suurest ületöötamisest. «Tegin kolm kuud järjest kõvasti ületunde ja siis tuli pauk – insult,» räägib Tiina. Kuigi ta ei peaks tervise tõttu enam tööl käima, on lisasissetuleku teenimine hädavajalik, sest riigi toetus on vaid üle 400 euro kuus. «Sellega ära ei ela. Inimese elu on üpris raskeks tehtud,» tõdeb Tiina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles