VIDEO Valgevene andis asüüli Kapitooliumi 2021. aasta rünnakus süüdistatavale ameeriklasele

Inna-Katrin Hein
Copy
USA presidendi Donald Trumpi toetajad ründasid 6. jaanuaril 2021 Washingtonis asuvat Kapitooliumit. USA võimud on esitanud ründajatele süüdistuse vägivallas ja politseinike ründamises.
USA presidendi Donald Trumpi toetajad ründasid 6. jaanuaril 2021 Washingtonis asuvat Kapitooliumit. USA võimud on esitanud ründajatele süüdistuse vägivallas ja politseinike ründamises. Foto: AP Photo/Julio Cortez, File/Scanpix

Valgevene võimud andsid asüüli Californiast pärit ameeriklasele Evan Neumannile, keda süüdistatakse Washingtonis asuva Kapitooliumi ründamises 6. jaanuaril 2021. Kapitoolium on USA parlamendihoone, kus asub nii senat kui ka esindajatekoda.

48-aastane Neumann lahkus USA-st, kuna tema sõnul kiusavad USA võimud teda taga. Ta põgenes veebruaris 2021 Ukrainasse, kuid läks siis sama aasta augustis Valgevenesse, kus palus poliitilist varjupaika, teatab bbc.com.

Valgevene ametnike teatel on Neumannil luba jääda sinna määramata ajaks. Võimuesindajad väitsid ka, et Neumann oli sunnitud ületama Valgevene piiri ebaseaduslikult, kuna äratas Ukraina salateenistuse huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles