LUGEJA KÜSIB ⟩ Kuidas saab nii, et iga müüdud lindi pealt saab Ukraina ainult ühe euro? (4)

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Sinikollaseid linte kantakse Ukraina toetuseks.
Sinikollaseid linte kantakse Ukraina toetuseks. Foto: Kaader videost/ Instagram

Elu24 toimetusega võttis ühendust mees, kes ei mõista, miks populaarne kauplus Sokisahtel Ukraina toetuseks mõeldud lindikeste eest saadud raha täies mahus abivajajatele ei anneta. Sokisahtli esindaja aga ütleb, et iga lindi müügile maksab Sokisahtel hoopis neli senti peale. «Kõike heategevuseks suunatud raha ja tegevusi me sotsiaalmeedias ka ei näe põhjust välja tuua, see on selline elementaarne inimlik tegevus,» lisab ta.

Juba mitu nädalat müüvad erinevad ettevõtted Ukraina lipu värvides tooteid. Suurem osa neist teevad seda eesmärgiga aidata Ukraina sõja tõttu kannatavaid inimesi. Täpselt nii tegi ka Sokisahtel, kus hakati müüma Ukraina lipu värvides lindikesi. Kuid anonüümsust palunud Elu24 lugeja sõnul jagatakse lintide müügist saadud raha valesti. «Mina leian, et see on ebaeetiline, et iga lindi müügist läheb ainult üks euro Ukraina toetuseks. Lint ise ei maksa ju midagi!» räägib ta. 

«Võiks ju praeguses olukorras kogu summa annetada? Kaks kolmandikku jätavad endale ja siis ühe kolmandiku annetavad. Ukrainlaste jaoks on ju hetkel igasugune toetus oluline!»

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles