PUTINIL VESI AHJUS? ⟩ Venemaa eliit tahab Putinit kukutada? (6)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexey Nikolsky

Ukraina kaitseministeerium postitas Facebooki teate, et Venemaa eliit soovib Putini asemele saada Venemaa julgeolekuteenistuse juhti.

Venemaa eliiti kuuluv rühmitus kavandab vandenõu Vladimir Putini kukutamiseks ja majandussidemete taastamiseks läänega, teatas Ukraina luureteenistus Facebookis, kirjutab Iltalehti.

Ukraina ministeerium väidab, et Venemaal on kerkimas äri- ja poliitilisest eliidist hulk mõjukaid inimesi, kes tahavad Putinit tõrjuda. Teadete kohaselt on rühmitus Putini järglaseks valinud Venemaa julgeolekuteenistuse juhi ja ühe Putini kaaslase Aleksandr Bortnikovi.

Luureteenistuse andmetel on Putinil ja Bortnikovil tekkinud lahkarvamusi pärast seda, kui Putin süüdistas Bortnikovi «saatuslikus valearvestuses» ehk aeglaselt kulgevas ja kulukas rünnakus Ukraina vastu.

Bortnikov ja tema osakond vastutasid Ukraina elanikkonna meeleolude ja Ukraina armee võimekuse analüüsimise eest. Vene allikatele viitavate luureteadete kohaselt kaalutakse Putini tõrjumiseks erinevaid variante, sealhulgas mõrva.

Juhtkonna vahetus võib olla ka katse teha sõja venimisel koostööd Ukraina võimudega.

Karmimad sanktsioonid Venemaale on suurendanud survet Putinile. Sõda, mis pidi kestma hinnanguliselt paar päeva, venib juba neljandat nädalat. Lääneriigid on selle aja jooksul konfiskeerinud mõjukate Vene oligarhide vara üle maailma. Seega on suur põhjus Putin välja vahetada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles