PRINTERIRÜNNAK Häkkerid trükkisid Vene printeritest Kremli propaganda vastaseid lehti

Elu24
Copy
Anonymous
Anonymous Foto: Kuvatõmmis Twitteri videost

Nii Putini luksusjahi kui Vene telekanalitega trikitanud häkkerirühmitus võttis nüüd sihikule Venemaa printerid.

Häkkerirühmitus Anonymous on väidetavalt hakkama saanud printerirünnakuga, kui häkkis Venemaa elanike printeritesse, kirjutab Independent. Printeritest tulevatel paberitel olevat olnud kirjas, et nii Putin kui Vene meedia valetavad. Lisaks infole Ukrainas toimuva kohta jagati juhiseid, kuidas Vene meedia tsensuurist läbi pääseda. 

«Oleme kaks tundi trükkinud antipropagandat printeritest üle kogu Venemaa. Seni oleme printinud üle 100 000 eksemplari. 15 inimest töötab selle operatsiooni kallal,» teatas Anonymous Twitteris.

«Aitäh, aga neil pole saktsioonide tõttu paberit,» naljatles üks Twitteris. Teine, kes sai väidetavalt rünnaku osaliseks, nentis Twitteris, et parim osa selle kõige juures on see, et häkkerirühmitus ei teinud märget säästlikuma printimise valiku kastikesse.

25. veebruaril teatas häkkerirühmitus Anonymous ühismeedias, et kuulutab Putini režiimile sõja.

See ei jäänud pelgalt ähvarduseks. Nimelt suudeti edukalt sisse murda Venemaa kaitseministeeriumi veebisaidi andmebaasi ja sealt ka avalikkusele infot lekitada.

Lisaks suudeti desaktiveerida Kremli ametlik veebisait. Muu hulgas ei toiminud Venemaa presidendi veebileht. See pole aga kõik. Ühismeedias levisid videod sellest, kuidas häkkerirühmitus oli häkkinud Venemaa telekanalitesse ning edastas seal Ukraina laule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles