USA poliitik: gaide õpetatakse lesbideks ja kommunistideks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA poliitik: gaide õpetatakse lesbideks ja kommunistideks
USA poliitik: gaide õpetatakse lesbideks ja kommunistideks Foto: SCANPIX

USA Indiana osariigi vabariiklasest poliitik keeldus allkirjastamast ettepanekut, mille eesmärgiks oli austada 100-aastaseks saavat gaidideorganisatsiooni.

Poliitik Bob Morris selgitas oma paindumatust sellega, et nimetatud organisatsioon ei austa USA väärtusi, kirjutab iltalehti.fi.

«Uurisin internetis nende tausta ja leidsin üsna palju vastuolulist ja ettevaatlikuks tegevat informatsiooni,» teatas Morris oma vabariiklastest kolleegidele saadetud kirjas.

Poliitiku sõnul sunnib see organisatsioon teismelisis tüdrukuid seksile mõtlema, korraldades neile pere planeerimise ja rasedusvastaste vahendite kursusi.

Morrisele tekitab muret ka see, et tüdrukutele eeskujuks seatud 50 kuulsast isikust, vaid kolmel on religioosne taust.

«Ülejäänud eeskujud, kelle sarnaseks tüdrukud saama peaksid, on lesbid, feministid ja kommunistid,» teatas poliitik.

Morrise sõnul on kahetsusväärne, et USA esileedi Michelle Obama on tüdrukuteorganisatsiooni aujuht. Ka vihastas poliitikut asjaolu, et proua Obama pooldab aborti.

Morris kutsus üles seda organisatsiooni enam mitte toetama. Ta keelas oma tütardel gaidiorganisatsioonis osalemise.

Gaidideorganisatsiooni esindaja Michelle Tompkinsi sõnul ei saa Morrise seisukohti tõsiselt võtta. Alates 1917. aastast on selle organisatsiooni aujuht olnud USA presidendi abikaasa.

Selleks on olnud Michelle Obamast märgatavalt konservatiivsemad Nancy Reagan, Barbara Bush ja Laura Bush.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles