SIISKI TULEVAD! ⟩ Fenomenaalne Måneskin esineb juba järgmisel kevadel Tallinnas

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Måneskini Tallinna kontsert pidi toimuma 13. märtsil.
Måneskini Tallinna kontsert pidi toimuma 13. märtsil. Foto: SANDER KONING / POOL/EPA

19. mail 2023 esineb globaalne muusikafenomen ja Eurovisiooni võitja Måneskin Tallinnas Saku Suurhallis oma esimese maailmaturnee «Loud Kids» raames. Nagu varem selgus, ei olnud Covid-19 piirangute tõttu võimalik korraldada Tallinnas Måneskini kontserti 13. märtsil, kuid nüüd on kontserdi uus kuupäev teada ja fännid võivad rõõmustada!

Kaua oodatud kontsert toimub juba järgmise aasta kevadel 19. mail Saku Suurhallis! Varem ostetud piletid kehtivad ning kellegi raha raisku ei lähe.

On ka rõõmusõnumeid! Selgub, et müüki tulevad lisapiletid, seega kes möödunud korral piletit osta ei jõudnud, saab seda teha nüüd. Piletilevi uudiskirja «Piletipost» saajatele algab eelismüük juba homme, 22. märtsil kell 10.00. Avalik müük saab alguse reedel, 25. märtsil kell 15.00.

«Meil on nii hea meel teile lõpuks teada anda, et «Loud Kidsi» tuur saab olema veel võimsam, lausa ülemaailmne! Jõuame oma esimesele tuurile USA-sse ning Euroopa kontserte teeme rohkem ja suuremalt kui enne planeeritud,» avaldas bänd.

«Loomulikult on selliseid sõnumeid raske edastada, kui samal ajal toimub Ukrainas kohutav sõda ja süütud inimesed kannatavad. Oleme toimuva tõttu väga kurvad ning südames ja mõtetes koos ukrainlastega. Võimul olevate inimeste otsuste tõttu, mis nii paljude süütute inimeste elusid mõjutavad, jätame me ära oma Venemaale planeeritud kontserdid. Me peame ühiselt toetama rahu, nüüd ja alati,» teatas Måneskin.

Måneskin on esimene Itaalia bänd, kes on jõudnud UK singliedetabli esikümnesse, ning teine bänd Eurovisiooni ajaloos, kes on leidnud koha edetabelis Billboard Global 200 US. Globaalse fenomenina on neil juba ette näidata seitse teemant-, 161 plaatina- ning 37 kuldplaati ning muidugi miljoneid kuulamisi ja vaatamisi sellistel platvormidel nagu Spotify, Youtube, Deezer jm.

Måneskin on bänd, mis peale aastatepikkust pausi tõestas, et Eurovisiooni kontekstis saame taas kord rääkida mitte ühe-hiti-imest, vaid ülemaailmsest edukast karjäärist. Seda enam, et tegemist ei ole mitte klassikalise pop-, vaid hoopis rokkbändiga.

Måneskin sai alguse aastal 2016. Vokalist Damiano, bassist Victoria, kitarrist Thomas ja trummar Ethan kohtusid ning valisid endale nimeks Måneskin, mis taani keeles tähendab kuuvalgust. Nime soovitas Victoria, kes on ise poolenisti taanlane. Bändi muusikat saab kirjeldada erinevate muusikaliste mõjutajate seguna – on nii rock’n’roll'i, räppi ja hiphoppi, reggae't, funk'i ja poppi, mida kõike hoiab koos solisti Damiano hingestatud vokaal.

Nende karjäär algas tänavamuusikutena Rooma tänavatel ning 2017. aastal osalesid nad Itaalia versioonis saatest «X-Factor». Tulemuseks oli teine koht ning esimene kontserttuur, mis läks vaatamata nende noorele eale ning kogenematusele igati hästi. Debüütsingel «Chosen», mis saate ajal ilmus, kogus miljoneid kuulamisi ning jõudis topeltplaatina staatusesse. Samanimeline EP, mis tuli välja 2017. aasta detsembris, jõudis vaid kahe kuuga plaatinastaatusesse.

Bändi esimese 21-kuupäevalise 2018. aasta veebruarist aprillini toimunud tuuri piletid müüdi välja paari tunniga. Sama aasta märtsis ilmus singel «Morirò» ning seejärel «Torna a Casa», mis sillutasid teed uuele, täies mahus bändi kirjutatud albumile «Il Ballo Della Vita». Plaat jõudis esikohale edetabelis FIMI/Gfk, neli singlit jõudsid esikümnesse ning vaid paar tundi peale ilmumist oli album iTunesis esikohal ja teisel päeval pärast ilmumist olid kõik lood Spotify edetabelis TOP50. Miljon kuulamist koguti vähem kui 24 tunniga. Selline edu oli Itaalia bändi jaoks enneolematu!

Albumi edu tuules suundus Måneskin 2019. aastal «Il Ballo Della Vita» Euroopa tuurile, mis lisaks Itaaliale hõlmas esinemispaiku Hispaanias, Prantsusmaal, Belgias, Šveitsis, Saksamaal ja Suurbritannias. Tuuri jooksul anti rohkem kui 70 väljamüüdud kontserti.

2019. aasta lõpust 2020. aasta kevadeni elas bänd Londonis, kus töötati oma muusikastiili ja uue materjali kallal. Tulemusena ilmus 2021. aasta märtsis teine album «Teatro d’ira: Vol. I», mis sai samuti plaatinaplaadi tiitli. Märtsi alguses võitis tänaseks väga tuntud lugu «Zitti e Buoni» Sanremo Music Festivali ning mais triumfeeris see juba Eurovisiooni lauluvõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles