Ivo Linna meelest on Ussisaarel kõlanud lause «Vene sõjalaev, idi na***i!» väge täis

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Ivo Linna
Ivo Linna Foto: Madis Sinivee

Ussisaare kaitsjate sõnum «Vene sõjalaev, idi na***i!» Venemaa ründajatele on saanud Ukrainas toimuva sõja hüüdlauseks ning sellest on tehtud isegi laule. Ivo Linna arvates pole see roppus, vaid hoopiski väge täis lause.

Saatejuht Anu Välba tõstatas saates «Hommik Anuga» küsimuse, kas see on koht, kus ropust sõnast on saanud vägisõna. «Tegu pole roppusega, sest kui lööme endal näiteks varba ära, siis tihtipeale tuleb huulile just vandesõna. Me ei võta seda kui roppust,» sõnab Ivo Linna, kuid selgitab, et ropendamine ropendamise pärast on lame. 

«Antud kontekstis on see sõna väge täis. See näitab kogu maailma suhtumist. See üks rahulikult öeldud lause, seal on vägi sees. Kurjategijad saavad väga hästi aru, mida see laul ütleb,» lisab Linna. 

Temaga nõustub ka Jalmar Vabarna, kes sõnab, et lausest on kujunenud välja loits. «Nüüd on oluline olla järjepidev ja lauset veel korrutada. Arvan, et praeguses olukorras on need päris hästi valitud sõnad.»

Mis on aga Linna käitumises peale 24. veebruari muutunud? «Arvan, et pigem olen rõõmus, et nende sündmuste arenemise valguses tajud kuidagi, kuidas ka meie rahva seas on vähem vingumist ja on toimunud ühinemine. Maailmavaadetest olenemata toimus see ka laulva revolutsiooni ajal,» märgib muusik ja selgitab, et eri vaadetega inimesed tulid kokku, sest see oli ainuke võimalus vabaks saada. 

«Olen rõõmus, et rahvas on avanud oma südamed ja rahakotirauad, et aidata, sest millal käib pauk – seda ju keegi ei tea. Loodame südamest, et seda ei tule. Me peame olema üks lusikas,» rõhutab Linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles