Kunstitudeng saatest «Ma näen su häält» on menuka ansambli Revals solist

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Rait Sohkin saates «Ma näen su häält»
Rait Sohkin saates «Ma näen su häält» Foto: Rauno Liivand

Saates «Ma näen su häält» teises voorus välja langenud kunstitudeng Rait Sohkin on laulmisega tegelenud juba alates teisest klassist, kui astus kooli poistekoori.

Pärnumaalt Metsapoole külast pärit Rait Sohkin (40) sattus saatesse oma lauluõpetaja soovitusel. «Pikalt ma ei mõelnud, tundus korraliku väljakutsena ja nii ma läksin!»

Kuigi ta nopiti osaliste seast välja juba teises voorus, tunneb ta, et ka temale kui pikaajalisele muusikule oli see väga õpetlik kogemus. «Saada nii vahetut ja konstruktiivset tagasisidet on hindamatu väärtus. Vaatan enda lavalist kuvandit nüüd hoopis teise pilguga. Lisaks on televisioonis esineda hoopis teistmoodi kui kuskil kontsertlaval,» räägib Sohkin, kes leiab, et saade andis talle palju juurde.

Telesõu jättis Sohkinile väga meeldiva mulje: «Kogu tiim ja korraldus olid äärmiselt heal tasemel, saade ise on põnev – pinget ja üllatusi jätkub kuni viimase minutini. Tänan kõiki asjaosalisi ning soovin jõudu-jaksu!»  

Kunstitudengi tegelaskuju on aga võetud päriselust – Sohkin õpib Eesti kunstiakadeemias visuaalset kommunikatsiooni.

Lauljakarjääri alustas ta teises klassis, kui ta värvati kooli poistekoori, mille koosseisus käis ta kahel laulupeol: üldlaulupeol 1990. aastal ja koolinoorte laulupeol 1993. aastal.

1993. aastal astus Sohkin muusikakooli hoopiski basskitarri õppima ning naaberküla Treimani rahvamaja juhataja Viljar Soomre juhatusel hakkas ta mängima lastebändis Vikerkaar kitarri.

Aasta hiljem lõid kohalikud noored juba päris oma rokkansambli The Silence, kus Sohkin mängis basskitarri. Tähelepanuväärne on see, et selle ägeda bändi trummar oli praegu vägagi tuntud folkmuusik Silver Sepp ning laulja tema vend Meelis, kes tegutseb nüüd peobändis Mohiito.

Suurim ülesastumine oli neil Õllesummeri pealaval, kus sai esinetud koos The Tuberkuloitedi ja Vennaskonnaga.

Siirdudes Häädemeeste keskkooli, tekkis Sohkinil uus bänd, mis algul kandis nime Hamman, kuid hiljem Cramp, ja viljeles poprokki. Tuleb välja, et see oli esimene ansambel, kus ta lisaks pillimängule ka laulma hakkas.

2008. aastal üllitati plaadifirma TopTen abiga album «Tuld!», mille kriitikud võtsid vastu üsna leigelt. Bändi kõige kuulsam pala on «Siis kui saabub päev», kus teeb kaasa Kairit Tuhkanen ehk Niki.

2017. aastal liitus Sohkin kantriroki ansambliga Revals, kes on siiani välja andnud neli albumit ja nomineeritud kahel aastal Eesti muusikaauhindadele. Bändi enim mängitud lugu on «Tuulatud Thule». Ametilt on Sohkin aga hoopiski kujundaja-küljendaja ning vabal ajal õpib front-end-arendust. Kes Sohkinit näha ja kuulda soovivad, võivad reedel, 25. märtsil läbi astuda Tallinna lokaalist Kivi Paber Käärid, kus toimub grungeikooni Kurt Cobaini mälestuskontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles