Surm keset pidu: Belgia karnevalil hukkus kuus inimest

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Traagilise õnnetuse sündmuspaik. Strepy Bracquegnies, Belgia, 20. märts 2022.
Traagilise õnnetuse sündmuspaik. Strepy Bracquegnies, Belgia, 20. märts 2022. Foto: JULIEN WARNAND, Scanpix

20. märtsi hommikul juhtus Belgias asuvas Strépy-Bracquegnies'i külas karnevalile kogunevate inimestega traagiline õnnetus, kus hukkus kuus inimest.  

Belgias, Luksemburgis ja Saksamaal on kevadkarnevalide aeg, mil kevade saabumist tähistatakse uhkete pidustustega nii suurtes kui väikestes linnades.

20. märtsi hommikul kogunesid inimesed karnevalipidustuste jaoks Belgias Valloonias asuvasse Strépy-Bracquegnies'i külla, mis asub 50 kilomeetri kaugusel Brüsselist. Õnnetus juhtus, kuna inimeste sekka kihutas auto. Kuus inimest sai surma, kümme inimest viidi eluohtlikus seisundis haiglasse ja 27 inimest said kergemalt viga, vahendab CNN.   

Karnevalil osalejad kannavad värvikirevaid kostüüme. Strepy Bracquegnies, Belgia, 20. märts 2022.
Karnevalil osalejad kannavad värvikirevaid kostüüme. Strepy Bracquegnies, Belgia, 20. märts 2022. Foto: JULIEN WARNAND, Scanpix

Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi kell viis hommikul, mil grupp karnevalile suunduvaid inimesi sammus kesklinna poole. «Auto tuli suure kiirusega selja tagant, sõitis inimestele otsa ja peatus alles mõni aeg hiljem,» ütles La Louvière'i linnapea Jacques Gobert. 

Autos olnud kaks kohalikku meest arreteeriti. Mehed on pärit samast piirkonnast, üks neist on sündinud 1988. ja teine 1990. aastal.

Belgia peaminister Alexander De Croo kirjutas oma Twitteri kontol, et ta on mõtetes hukkunute lähedastega ja avaldab neile kaastunnet. «Kohutavad uudised. Inimesed kogunesid pidutsema, kuid juhtus nii traagiline sündmus,» ütles ta. 

Õnnetuse täpsemate asjaolude osas on algatatud uurimine.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles