Nestle jääb Venemaa turule: «Mulle meeldisid teie tooted, aga need maitsevad nüüd nagu surm»

Elu24
Copy
Ukraina peaministri palvele vaatamata ei kavatse Nestle Venemaal äritegevust lõpetada.
Ukraina peaministri palvele vaatamata ei kavatse Nestle Venemaal äritegevust lõpetada. Foto: REUTERS/Scanpix/Kuvatõmmised Twitterist

Neljapäeval tuli ilmsiks, et Ukraina peaministri palvele vaatamata ei kavatse Nestle Venemaal äritegevust lõpetada. Nüüd levivad kulutulena üleskutsed ettevõtet boikoteerida.

Ukraina peaminister Denõs Šmõhal kirjutas Twitteris, et rääkis Nestle tegevjuhi Mark Schneideriga sellest, mida tähendab firma jätkamine Venemaa turul. «Kahjuks ei saanud ta aru. Terroririigi eelarvesse maksude maksmine tähendab kokkuvõttes kaitsetute laste ja emade tapmist. Loodetavasti muudab Nestle peagi meelt,» kirjutas peaminister Twitteris.

Ilmselgelt tekitas konglomeraadi taoline otsus paljudes pahameelt. Twitteris võttis sõna näiteks Ameerika Ühendriikide investor Bill Browder. «Nestle keeldub Venemaalt lahkumast pärast Ukraina peaministri palvet. Siin on osaline nimekiri Nestle toodetest, kui soovite teada, mis need on,» kirjutas Browder Twitteris. 

Ka Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba kirjutas, et Nestle otsus Venemaal äritegevust mitte lõpetada võimaldab Venemaa agressioonil Euroopas jätkuda. «Pikaajaline kahju ettevõtte mainele on võrdeline Venemaa sõjakuritegude ulatusega Ukrainas. Pole liiga hilja meelt muuta, Nestle,» kirjutab minister ning ilmestab öeldut kahe fotoga, millest üks on Nestle ametlik reklaamfoto ning teine kohutav kaader Ukrainast.

Ukraina suursaadik Austrias Oleksandr Šerba ütleb Nestlele head aega. «Mulle meeldisid teie tooted, aga need maitsevad nüüd nagu surm,» kirjutab suursaadik. Nagu ka välisminister, on Šerba Nestle otsuse tõsiduse ilmestamiseks lisanud juurde sõjakoleduste pilte.

Palju kutsutakse üles firmat boikoteerima. «Kuradile see Nestle! Tahad Venemaal jätkata? Ma saan hakkama ilma teie kraamita,» kirjutab üks Twitteri kasutaja ning lisab juurde foto Nestle toodetest. Säutsu on jagatud üle 3600 korra. 

Millised Nestle tooted on aga Eestis müügil? Ehkki Nestle sortiment on suur ja lai ning sinna kuuluvad lisaks toidule ka näiteks kosmeetikatooted, siis paljud neist Balti turul müügil pole. «Oma siinsed tarbijaotsused saab teha alljärgneva nimekirja alusel,» kirjutab üks eestlane Twitteris.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles