VIDEO Sõjas poja kaotanud ukrainlase sõnum Vene sõduritele: poisid, ärge tulge siia

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Sõjas poja kaotanud ukrainlasel on Vene sõduritele sõnum.
Sõjas poja kaotanud ukrainlasel on Vene sõduritele sõnum. Foto: Kaadrid videost/ TikTok

Ühismeedias levib video, kus saab sõna hiljuti sõjas hukkunud 23-aastase ukrainlase isa. «Poisid, ärge tulge siia – te surete!» põrutab leinas isa Vene sõduritele, kelle vastu asus ta nüüd ka ise võitlema.

Poola-Ukraina piiril jäi Vice Worldi kaamera ette ukrainlane, kelle 23-aastane poeg hiljuti hukkus. «Ta tapeti,» ütles leinav isa.

Kõik see toimus Harkivis. «Ta oli 23, kõigest 23-aastane,» kostis mees ja tunnistas, et on kõige juhtunu tõttu emotsionaalne. «Ta (poeg – toim) ütles mulle, et olukord on halb, väga halb. Aga et nad peavad vastu,» meenutas mees.

Vene sõduritele oli sõjas poja kaotanud ukrainlasel konkreetne sõnum: «Poisid, ärge tulge siia. Te surete. Teie tapsite mu poja, ma tapan teie pojad. See ei saagi läbi, mõistate? Lihtsalt, ärge tulge siia!»

@viceworldnews “Don't come here. You will die. You killed my son. I will kill your son.” Valerie Kipnis meets a grieving Ukrainian father near the border with Poland. #Ukraine #Russia ♬ original sound - VICE World News

Vene väeüksused alustasid Ukrainas sõda 24. veebruaril, lootes selle iseseisva demokraatliku riigi kiiresti vallutada.

Venemaa presidendi Vladimir Putini silmis on Ukraina natside ja narkomaanide juhitud riik, kus Vene juurtega inimesi diskrimineeritakse. Selle tõttu peab Venemaa Ukrainat aitama.

Lääne sõnul on Vene väeüksuste sissetung Ukrainasse lihtlabane invasioon ja Venemaa katse oma territooriumit suurendada.

Umbes kolm miljonit ukrainlast on põgenenud teistesse riikidesse. Lääneriigid on saatnud Ukrainasse relvi, laskemoona ja humanitaarabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles