VIDEO ⟩ Kaks Fox Newsi ajakirjanikku said Ukraina sõjas surma

Inna-Katrin Hein
Copy
Fox Newsi fotograaf ja kaameramees Pierre Zakrzewski, USA ajakirjanik Trey Yingst ja Ukraina ajakirjanik Oleksandra Kuvšinova intervjueerimas Ukraina sõjaväelast. Zakrzewski ja Kuvšinova hukkusid 14. märtsil Kiievi lähedases Horenkas
Fox Newsi fotograaf ja kaameramees Pierre Zakrzewski, USA ajakirjanik Trey Yingst ja Ukraina ajakirjanik Oleksandra Kuvšinova intervjueerimas Ukraina sõjaväelast. Zakrzewski ja Kuvšinova hukkusid 14. märtsil Kiievi lähedases Horenkas Foto: Photo by FOX NEWS / AFP/Scanpix

Ukraina sõjas hukkusid Venemaa rünnakus kaks USA uudistekanali Fox News töötajat: fotograaf ja reporter.

55-aastane Pierre Zakrzewski ja 24-aastane Oleksandra Kuvšinova olid 14. märtsil Kiievi lähedases Horenkas, kui nende auto jäi venelaste tule alla. Sõidukis oli ka 39-aastane reporter Benjamin Hall, kes sai haavata ja jäi ellu. Ta taastub ühes Kiievi haiglas, teatab bbc.com.

Fox Newsi tegevjuht Suzanne Scott ütles, et kahe ajakirjaniku hukkumine on nende jaoks raske. Scotti sõnul oli Zakrzewski väga andekas ja temaga võrdväärset neil ei ole.

«Pierre töötas Fox Newsis kaua. Ta oli väga kogenud sõjafotograaf ja videotegija, ta tegi lugusid Iraagis, Afganistanis ja Süürias. Ta oli kolleegide poolt hinnatud ja pühendunud oma tööle,» sõnas Fox Newsi rahvusliku julgeoleku reporter Jennifer Griffin.

Ta lisas, et Zakrzewski oli kõike korraga. Ta oli fotograaf, videoekspert, toimetaja, tehniline töötaja ja produtsent, kelle töö oli kõige parem just siis, kui ta oli suures ohus ja surve all.

Fox Newsi fotograaf ja kaameramees Pierre Zakrzewski (ees) tegi 13.märtsil Ukrainas Kiievis Intercontinental hotelli ees selfi oma kolleegidega Yonat Frillingi, Steve Harrigani ja Ibrahim Hazbouniga. Zakrzewski hukkus 14. märtsil
Fox Newsi fotograaf ja kaameramees Pierre Zakrzewski (ees) tegi 13.märtsil Ukrainas Kiievis Intercontinental hotelli ees selfi oma kolleegidega Yonat Frillingi, Steve Harrigani ja Ibrahim Hazbouniga. Zakrzewski hukkus 14. märtsil Foto: FOX News Sunday/Handout via REUTERS/Scanpix

Griffini sõnul oli Kuvšinova andekas ja oma ajakirjanikukarjääri alguses.

Fox Newsi vastutav produtsent Yonat Friling teatas, et Kuvšinova töötas koos välimeeskonnaga viimased kuu aega ning ta sai oma tööga, Ukraina sõjast raporteerimisega, väga hästi hakkama.

«Ta oli julge ja vapper naine, kes ei kartnud ohuolukordi. Tal oli hea huumorimeel ja talle meeldis muusika,» lisas Friling.

Iirimaa peaminister Micheál Martin sõnas, et ta on Ukraina kodakondsusega Kuvšinova ja Iiri kodaniku Zakrzewski surmast häiritud.

«Mõtlen nende perekonnale, sõpradele ja kolleegidele ning avaldan kaastunnet,» kirjutas Iiri peaminister (taoiseach) Twitteris.

Fox Newsi esindajad kinnitasid, et reporter Benjamin Hall sai haavata, kuid nad ei täpsustanud kui raskelt.

Ukraina siseministri Denõs Monastõrski nõunik Anton Geraštšenko teatas sotsiaalmeedias, et reporter Halli seisund on tõsine.

Hallil on nii USA kui ka Briti kodakondsus. Ta liitus Fox Newsiga 2015. aastal ja kajastab välissündmusi.

13. märtsil hukkus Ukraina sõda kajastanud tuntud USA ajakirjanik ja filmitegija, 50-aastane Brent Renaud. Ta sai venelaste kuuli Kiievi eeslinnas Irpinis.

Ukraina parlamendi inimõiguskomisjoni juhi Ljudmõla Denissova sõnul on hukkunud ka kaks Ukraina väljaannete ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles