«Head uudised»: eesti-vene segapaarid said klubi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Rutiku ja Maire Aunaste
Emil Rutiku ja Maire Aunaste Foto: ERR

Seekordses Maire Aunaste ja Emil Rutiku juhitud ETV saates «Head uudised» räägiti uutest suurtest asjadest ning lõpus loeti kokku saatejuhtide öeldud sõnad.

Esmalt rääkis Emil Eesti Lastekirjanduse Keskuse liikmetega ning eestvedaja Annega, kes sai Postimehelt kultuuriveduri preemia. Anne on tiitli üle rõõmus ja avaldas lootust, et see juhib rohkem tähelepanu laste lugemise juurde toomisele.

Anne on suurema osa elust lastekirjanduses sees olnud ning tema sõnul on Eesti lastekirjandus on maailmatasemel. «Meie väike riik on sünnitanud nii palju andekaid inimesi ja nende seas on andekaid lastekirjaikke ja suurepäraseid kunstnikke,» sõnas naine.

Piisonikasvataja Hillar Pulk rääkis Mairele, et pühvel ja piison on lähedased sugulased, kuid siiski erinevad loomad.

Hillari piisonikarja liider on Eduard II ja ainukene tõeline inimesesõber on Playboy, võimsuselt teine piison. Playboy on ta seetõttu, et paari aasta vältel on paarkümmend tüdrukut temalt musi saanud - kui talle piisavalt maiust anda, siis tõmbab ta oma pehme ja kareda keelega üle näo.

Psühholoog Enno Selirand rääkis, kuidas saada üle rasketest aegadest. Enno tunnistas, et on raskel ajal isegi usaldustelefonile helistanud. Loomulikult on kõige tähtsam lohutus perekond, kuid kui pere poole pole võimalik pöörduda, on usaldustelefon hea abi.

Maire rääkis, et ei julge enam eriti poodigi minna, sest on viimase kahe nädala jooksul avalikkuselt kõvasti tappa saanud ja tunneb teatud süütunnet. «Süüd ei ole mõtet tunda, süütunne on koorem, mis veab põhja,» ütles psühholoog.

Selirand rõhutas, et tuleb elada tänases päevas ja keskenduda sellele, mis toob elus rõõmu.
Ei maksa muretseda, et võibolla 50 aasta pärast ma suren. Ei tasu juba ette kurvastada, et võibolla tulevikus läheb halvasti.

Ida-Virumaal loodi klubi eesti-vene segapaaridele. Ainuüksi Kohtla-Järvel on taolisi paare 4000 ehk 31 protsenti.

Klubi looja Ester Repson rääkis ka muusikalisest turismist. Estri elukaaslane Anatoli Drozdov, kellega ta on koos olnud seitse aastat, on Eesti üks parimaid klassikalise akordioni mängijaid. Anatoli räägib natuke eesti keelt, kuid on juba täiesti eestimeelne.

Ester on elanud ka Soomes, kuid tuli sealt rõõmuga ära ja just Ida-Virumaale, sest Soome on nii valmis maa, et seal hakkab lihtsalt igav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles