Zelenskõi kiitis Vene riigikanali otse-eetrisse hüpanud meeleavaldajat

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi
Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi Foto: AFP / Scanpix

Vene riigikanali Pervõi Kanal uudistesaates «Vremja» pääses esmaspäeva õhtul otse-eetrisse Ukrainat toetav meeleavaldaja. Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi avaldas naisele julge teo eest kiitust.

Ukraina president kiitis teisipäeva õhtul Vene riigikanali otse-eetrisse lipsanud meeleavaldajat. Protestija hõikas sõjavastaseid loosungeid, näo ees plakat kirjaga «Ei sõjale! Lõpetage sõda! Ärge uskuge propagandat! Nad valetavad siin teile!». Hiljem selgus, et meeleavaldaja oli telekanali toimetaja Marina Ovsjannikova.

Volodõmõr Zelenskõi sõnas, et on südamest tänulik neile Vene kodanikele, kes ei püüa tõtt moonutada. «Neile, kes võitlevad valeinfoga ja räägivad oma sõpradele ning lähedastele tõtt,» lisas Zelenskõi teisipäeval Telegrami üles laaditud videos, kirjutab CNN.

President pöördus eraldi ka Marina Ovsjannikova poole. «Naisele, kes astus Pervõi Kanali uudistesaatesse: olen tänulik neile, kes ei karda protestida. Seni, kui teie riik ei ole veel täielikult suletud, ei ole veel muutunud suureks Põhja-Koreaks, te peate võitlema! Ärge magage oma võimalust maha,» sõnas Ukraina president.

Kinnipeetud Ovsjannikova viibib juristist inimõigusaktivisti Pavel Tšikovi sõnul Ostankino politseijaoskonnas, kus meeleavaldajat süüdistatakse Vene sõjaväe diskrediteerimises, vahendab Postimees.

Ühismeedias levib ka video Ovsjannikovast, kes on enne juhtunut lindistanud pöördumise, kus mõistab hukka Venemaa agressiooni Ukrainas ning süüdistab selles kõiges Vladimir Putinit.

«Mu isa on ukrainlane, ema venelanna – nad pole kunagi vaenlased olnud,» märgib Ovsjannikova, kelle kaelas ripub mõlema riigi lipuvärvides kee. Naise sõnul tähendab see, et Venemaa peab lõpetama vennatapusõja.

«Mul on väga häbi nende aastate eest, mil ma olen telekanali heaks töötanud ning Kremli propagandat levitanud ja lasknud Vene rahvast zombistada,» lisas ta.

«Me ei öelnud midagi juba 2014. aastal, kui see kõik algas. Me ei avaldanud meelt, kui Kreml Navalnõid mürgitas. Me vaatasime vaikides pealt selle ebainimliku režiimi tegutsemist,» märkis Ovsjannikova ja lisas, et kümned järeltulevad põlved ei suuda maha pesta seda vennatapusõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles