Maailma esirikkur Elon Musk kutsus Vladimir Putini duellile

Inna-Katrin Hein
Copy
Elon Musk tutvustamas 26. juulil 2016 meedia esindajatele USA-s Nevadas Sparkis asuvat Tesla gigatehast
Elon Musk tutvustamas 26. juulil 2016 meedia esindajatele USA-s Nevadas Sparkis asuvat Tesla gigatehast Foto: REUTERS/James Glover II/File Photo/Scanpix

Maailma kõige rikkam inimene, Lõuna-Aafrika ja USA multiärimees Elon Musk kutsus Venemaa presidendi Vladimir Putini duellile, avaldades sellise teate Twitteris.

Venemaa alustas Ukraina vallutamise sõda 24. veebruaril ja nüüdseks on verine konflikt kestnud üle kahe nädala.

Musk kirjutas 14. märtsil Twitteris: «Seega kutsun Vladimir Putini duellile. Kaalul on Ukraina.» Ta kirjutas Putini nime kirillitsas.

Maailma kõige jõukama inimese tviiti on palju jagatud ja kommenteeritud.

Musk säutsus juba sõja alguses, et ta aitab Ukrainat ja ukrainlasi ning Venemaa on muutunud tema silmis «tühjaks kohaks».

50-aastane Musk on elektriautofirma Tesla asutaja ja tegevjuht. Ta vara suurus on 221 miljardit dollarit (201 miljardit eurot), mis teeb ta maailmas kõige jõukamaks.

Lisaks on Musk kosmosetehnoloogiafirma SpaceX asutaja ja ka tegevjuht.

Musk on tuntud agara sotsiaalmeedia kasutajana, ta eelistab Twitterit.

USA väärtpaberi- ja börsikomisjon (SEC) uurib praegu, kas Elon Musk ja ta vend Kimbal Musk on Tesla aktsiatehingutega rikkunud siseringi kauplemiseeskirju.

SEC alustas eelmisel aastal uurimist pärast seda, kui Kimbal Musk müüs Tesla aktsiaid 108 miljoni dollari (98 miljoni euro) väärtuses.

Aktsiatehing toimus vaid päev enne seda, kui Elon Musk küsis oma Twitteri jälgijatelt, kas ta peaks müüma kümme protsenti oma Tesla aktsiatest. Musk on tuntud sagedaste säutsude poolet, millega ta on suutnud isegi aktsiahindu kõigutada.

Tesla käive oli 2021. aastal umbes 53,8 miljardit dollarit (48,9 miljardit eurot).

Venemaa hakkas viima väeüksusi ja relvastust Ukraina piiri äärde möödunud aasta teises pooles ja alustas 24. veebruaril 2022 Ukraina vallutamist. Venemaa eesmärk oli välksõda, kuid see kukkus ukrainlaste kangelaslikkuse ja Vene noorsõdurite oskamatuse tõttu läbi.

Venemaa presidendi Vladimir Putini ettekääne sõja alustamiseks oli väide, et Ukraina on natside ja narkomaanide riik ning ta peab kaitsma seal vene keelt emakeelena rääkivat kogukonda.

Venemaa president Vladimir Putin kuulamas 11. märtsil 2022 Moskvas Kremlis Venemaale visiidile tulnud Valgevene presidenti Aljaksandr Lukašenkat
Venemaa president Vladimir Putin kuulamas 11. märtsil 2022 Moskvas Kremlis Venemaale visiidile tulnud Valgevene presidenti Aljaksandr Lukašenkat Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Scanpix

Ukraina venelaste sõnul ei vaja nad päästmist, vaid Vene sõdurid on sissetungijad, kes hävitavad Ukraina linnu, külasid ja inimesi. Ukrainlased, kaasa arvatud president Volodõmõr Zelenskõi, on kinnitanud, et võitlevad oma kodumaa eest lõpuni. 

Lääs abistab Ukrainat ja osa maailma riike on Venemaale selja keeranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles