UUS SKEEM? Kirjanik Toivo Niibergi vaevavad halastamatud netikelmid: ma täitsa kartsin

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Toivo Niiberg
Toivo Niiberg Foto: Arvo Meeks

Facebooki petturid ja netikelmid ei halasta. Nüüd on nende hambusse sattunud Eesti aiandusteadlane, psühholoog ja kirjanik Toivo Niiberg.

«SUURED VABANDUSED! Paistab, et minu sünnipäeva teavitus Facebookis on ära kaaperdatud ja kellegi kurja käe läbi kuulutatud välja mingi korjandus minu nimel, mida ma iialgi ei teeks,» teavitab Eesti aiandusteadlane, psühholoog ja kirjanik Toivo Niiberg Facebookis.

Postituse alla on jäetud rohkelt õnnesoove, ent nende vahel jagab oma kogemust äärepealt kelmide lõksu langenud naine. «FB pakkus mulle ka, et hakkaksin oma sünnipäevaks annetusi/raha koguma, jätsin sellise teate tähelepanuta. Kas selline asi on Ameerika päritolu, st nende traditsioonide hulgas?» Ühel kommenteerijal siiski nii hästi ei läinud. «Minuga tehti sama,» tunnistas ta, jäädes napisõnaliseks.

Elu24-le ütles Niiberg: «Ma ei taha midagi halvasti öelda, aga ma ütlen, et seal Facebookis ma olen ja seal käivad sellised põnevad värgid.» Nimelt rääkis tuntud kirjanik ja psühholoog sellest, kuidas Facebookis on algatatud tema nimel mingit sorti korjandus.

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AP/Scanpix

«Ma näen, et sõpradel on ka olnud, aga ma tean, et nad iialgi ei korjaks nii,» nentis Niiberg ja lisas, et taipas kohe, et tegu on pettusega. Küll aga ei jäänud sellest puutumata ka mees ise. «Sõbrad rääkisid, et Toivol tuleb sünnipäev ja ta korjab raha. Ma ei korja ju midagi,» on kirjamees siiani segaduses. «Kui ma tahaksin midagi korjata, siis ma seda niimoodi küll ei teeks. Ja kui ma tahan, siis ma annetan sellele, kellele mina tahan. Mulle ei meeldi, kui midagi peale surutakse.»

Täpsemalt ringleb Facebookis postitus, et Niiberg kogub raha ukrainlaste heaks. «Ma täitsa kartsin, et midagi ei oska teha ja ette võtta ka.» Siiani pole õnneks midagi halba juhtunud. «Raha pole kontolt maha võetud, aga juurde pole ka tulnud,» ütles ta naerdes. 

12. märtsil 68. sünnipäeva tähistanud Niiberg nentis kurvastusega, et kui eelnevatel aastatel on ta saanud 400 õnnesoovi ringis, siis tänavu sai vaid kümmekond. «Ma ei taha kuidagi uhkeldav olla, aga võibolla see on kuidagi seotud,» arvab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles