VIDEO Rebel Wilson näitas filmiauhindade jagamisel Putinile keskmist sõrme (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Rebel Wilson poseerimas päev enne Briti filmiauhindade jagamist.
Rebel Wilson poseerimas päev enne Briti filmiauhindade jagamist. Foto: AP/Scanpix

Briti filmiauhindade jagamist juhtinud Rebel Wilson andis pühapäevaõhtusel galal Venemaa presidendile Vladimir Putinile väga selge sõnumi.

Kui Austraalia näitlejanna Rebel Wilson Emilia Jonesi muusikalist etteastet tutvustas, selgitas ta, et kuna linateos räägib kurtide peres sirguvast lauluandega tüdrukust, on laval kaks viipekeeletõlki, üks Briti inglise ja teine Ameerika inglise keele jaoks. «Õnneks on järgnev žest Putinile igas viipekeeles arusaadav,» ütles ta keskmist sõrme näidates.

Käimasolev sõda Ukrainas pakkus selle aasta üritusel palju kõneainet.

Briti filmiakadeemia BAFTA esimees Krishnendu Majumdar avas tseremoonia kõnega, milles avaldas solidaarsust riigis kannatajatega. «Loodame koos oma kolleegidega Ukraina filmiakadeemiast rahu taastamist,» ütles ta.

«Oleme väga tänulikud Ukrainat kajastavatele ajakirjanikele, kellest paljud on BAFTA liikmed. Meie mõtted on nii Ukraina rahvaga kui ka nendega, keda on mõjutanud muud konfliktid kogu maailmas,» lisab esimees.

Punasel vaibal kõndides paljastas parima meespeaosa auhinna nominent Benedict Cumberbatch, et kavatseb Ühendkuningriigi valitsuse plaanide kohaselt aidata majutada Venemaa sissetungi järel Ukrainast põgenenud inimesi. 

«See on tõeliselt šokeeriv aeg olla Euroopas, kahe ja poole tunnise lennu kaugusel Ukrainast. See on midagi, mis ripub meie kohal,» sõnas näitleja. «Igaüks peab tegema nii palju, kui suudab. Ma arvan, et juba tänaseks on rekordarv inimesi, kes on vabatahtlikult oma kodudesse sõjapõgenikke vastu võtnud, ja loodan, et saan ka ise sellest osa.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles