Suri Oscari-võitja ja Marveli staar William Hurt

Elu24
Copy
William Hurt
William Hurt Foto: ZUMAPRESS.com / SCANPIX

USA meedia teatel suri 71-aastane Oscari võitnud USA näitleja William Hurt, kelle rollid ulatusid 1980. aastate tunnustatud draamadest kuni Marveli filmideni.

Hurt võitis 1986. aastal parima meesnäitleja Oscari rolli eest filmis «Ämbliknaise suudlus», kus ta kehastas vangi Brasiilia vanglas.

Järgmise kahe aasta jooksul nomineeriti ta Oscarile veel kahel korral. Viimastel aastatel on ta tuntud kui kindral Thaddeus Ross ehk Thunderbolt viiest Marveli kassahitist.

Hollywoodi veebisait Deadline tsiteeris Hurti poja Willi avaldust: «Hurtide perekond leinab suure kurbusega armastatud isa ja Oscari-võitjast näitleja William Hurti lahkumist 13. märtsil 2022, nädal enne tema 72. sünnipäeva. Ta suri rahulikult pere keskel loomulikel põhjustel. Perekond palub praegu privaatsust.»

William Hurt
William Hurt Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Hurt alustas laval näitlemist 1970. aastatel. Suurel ekraanil murdis ta läbi, kehastades kinnisideega teadlast «Altered States'is», mis tõi talle 1981. aastal parima uustulnuka Kuldgloobuse nominatsiooni.

Tol aastal mängis ta ka erootilises põnevusfilmis «Body Heat» advokaadi rolli, enne kui sai osa filmides «The Big Chill» ja «Gorki Park».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles