Eesti Laulul kanda kinnitanud Jyrise andis koostöös Laura Põldverega välja uue loo

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Laura Põldvere ja Jyrise
Laura Põldvere ja Jyrise Foto: Erakogu

«Küsisin Laura käest, kas ta tahaks teha minuga koostööd, sest mul oli tunne, et lugu vajab naishäält,» selgitab Eesti Laulul osalenud Jyrise, kuidas ta sai Eesti popima naisartisti endaga koostööd tegema.

Soomes elaval Jyrisel ilmus uus suvine lugu «Gameboy» koos muusikavideoga. See on tema 2022. aasta esimene singel. Aastal 2021 ilmus muusikul seitse singlit, millest kõige tuntum oli lugu «Plaksuta». Sellega osales Jyrise Eesti Laulul ja sai seal ka poolfinaali.

«Lugu «Gameboy» on salvestatud eelmise aasta kevadel ja oli järjekorras esimene lugu, mis mul oli plaan välja lasta,» sõnab muusik. Kuna ta osales Eesti Laulul, pidi uus lugu veidi ootama.

Laulus teeb kaasa ka Laura Põldvere. «Küsisin Laura käest, kas ta tahaks teha minuga koostööd, sest mul oli tunne, et lugu vajab naishäält. Ma olin ise teinud ja salvestanud varem juba refrääni ära, aga kui stuudios Laura laulis, teadsin, et nüüd on lugu valmis,» tunnistab Jyrise, kelle sõnul oligi vaid Laura hääl laulust puudu.

«Kui ma olin noor, mängisin ma väga palju alati Nintendo, Sega ja Playstationiga. Mulle tuli hull idee, et äkki ma teen loo, kuhu ma võtan inspiratsiooniks Super Mario, Nintendo, Luigi ja ehitan sellest vinge armastusloo,» kirjeldab Jyrise, millest lugu räägib.

Samuti märgib Jyrise, et kuulas väiksena kogemata lugu «Bemmi kummid» ning pidi seda ka muusikavideos ära kasutama. «Muusikavideo filmisime Lauraga koos Soomes. Video oli mul juba valmis enne loo avaldamist, aga siis kukkus mu kõvaketas maha ja terve muusikavideo oli seal sees. See oli päris kurb hetk. Pidin nädal enne avalikustamist alustama terve video algusest. Vahest oskab elu olla imelik.»

Jyrise sündis 1989. aastal Paides ja kolis 1992. aastal koos perega Soome. Ta on teinud Soomes muusikat aastast 2005, aga 2020. aasta kevadel pani ta soomekeelse loomingu pausile ja nüüd teeb ta muusikat ainult eesti keeles. 

Muusikavideo autor on Pasi Järvenpää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles