Jüri Ratas ootab koroonapasside kaotamist: seda oleks muidugi pidanud palju varem tegema (5)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

«Loodan väga, et valitsus otsustab Covidi-passide kaotamise juba lähipäevadel. Kuid seda oleks pidanud tegema muidugi palju varasemalt,» kirjutab endine peaminister, praegune riigikogu esimees Jüri Ratas ühismeedias. 

«Viimase kümne päeva keskmine uute sümptomaatiliste Covid-19 patsientide arv on langenud 26-le ning viimasel ööpäeval hospitaliseeriti 15 uut Covid-19 patsienti,» toob Jüri Ratas esile. 

«Loodan väga, et valitsus otsustab Covidi-passide kaotamise juba lähipäevadel. Kuid seda oleks pidanud tegema muidugi palju varasemalt,» leiab Ratas. 

Ratase sõnul on Covidi-pass tekitanud ühiskonnas rohkelt pingeid. «Praegusel keerulisel ajal on passi kaotamine kindlasti väga oodatud sõnum paljudele Eesti inimestele. Ühiskonda on vaja tagasi tuua kõik inimesed, et täisväärtuslikult ühiskonnaelus osalemine oleks võimalik nii vaktsineerimis- kui läbipõdemistõendita.»

Kaja Kallas: on lootust, et kella 23 piirang ja koroonatõend kaovad järgmisel nädalal

Peaminister Kaja Kallas kirjutas sotsiaalmeedias, et sel nädalal või järgmise nädala jooksul jõuab uute Covidi tõttu haiglaravi vajajate inimeste arv keskmiselt alla 25 päevas. «See tähendab, et järgnevast päevast loobume Eestis Covidi-tõendi nõudest – kõik inimesed saavad vaktsineerimis- ja läbipõdemistõendita käia kultuuri- ja meelelahutusüritustel, toitlustusasutustes ja mujal,» kirjutas Kallas.

«Veel viimaste kehtivate kontrollimeetmete eesmärk on olnud tagada Eesti haiglate töö – et ravi saaksid nii rasked Covidi-patsiendid kui ka kõik teised Eestimaa inimesed, kes vajavad plaanilist või erakorralist ravi,» jätkas peaminister.

Ta selgitas, et haiglate töö tagamiseks oli vajalik, et sümptomaatilise Covidiga uute patsientide arv ei oleks üle 25 inimese päevas. «Tipphetkel jõudis raske Covidiga haiglasse sel aastal 46 inimest päevas, mullu novembris 51, tänase seisuga keskmiselt 31,» kirjutas Kallas. «On lootust, et veel sel nädalal või järgmise nädala jooksul jõuab uute abivajajate arv keskmiselt alla 25 inimese päevas.»

Alles jääb vaid kohustus kanda avalikes kohtades enda ja teiste kaitseks maski.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles