PILTUUDIS ⟩ Milline kontrast! Ühes Euroopa otsas käib sõda ja teises on õdus olemine kullast palees (2)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Euroopa Liidu liidrite kohtumine Prantsusmaal Versailles' lossis 10.-11. märtsil 2022.
Euroopa Liidu liidrite kohtumine Prantsusmaal Versailles' lossis 10.-11. märtsil 2022. Foto: AFP / Scanpix

«Milline kontrast... Ühel pool Euroopa otsas käib sõda ja teises otsas on õdus olemine kullast palees.» Just nii kirjutas rahvusringhäälingu teleuudiste juht Liisu Lass oma Twitteri postituses, kommenteerides fotot Euroopa liidrite kohtumisest Prantsusmaal Versailles' lossis.

Kõnealusel fotol Euroopa Liidu liidrite tippkohtumiselt on esireas näha ka nii Eesti peaminister Kaja Kallas kui ka Soome peaminister Sanna Marin.

«Jah, Euroopa kontrastid,» tõdetakse kommentaarides. «Väga disturbing (häiriv – toim) ja kohatu. Kõik osalejad võiksid häbeneda,» arvab üks, samas kui teine kirjutab, et Versailles’ ajalooline sümboolsus on siiski oluliselt laiatähenduslikum kui lihtsalt kuld ja lühtrid. «Koht, kus Prantsusmaa alati võõrustab kõige olulisemaid kohtumisi. Ma pigem vaataks seda pilti võrdluses Putini pika tühja laua ja kahe kindraliga vms,» lisab ta.

Esile ongi toodud ka Venemaa president Vladimir Putin istumas üksi kurikuulsa hiiglasliku laua taga. «Ja peakorraldaja oma palees...» lisatakse pildile kommentaariks.

Prantsusmaal kohtunud Euroopa Liidu liidrid kirjeldasid Venemaa rünnakut Ukraina vastu kui äratuskella kogu 27-liikmelisele ühendusele, mis peab tegema oma julgeoleku tagamise nimel järjest jõulisemaid samme.

Euroopa Liit teeb ettepaneku sõjaline abi Ukrainale kahekordistada ja anda riigile Vene vägede tõrjumiseks veel 500 miljonit eurot, teatas bloki välispoliitikajuht Josep Borrell reedel, 11. märtsil.

Vene väed alustasid Ukrainas pealetungi 24. veebruaril. Venemaa presidendi Vladimir Putini väitel tuleb neil Ukraina puhastada natsidest ja narkomaanidest, kes on seni riiki juhtinud.

Läänes mõisteti Venemaa rünnak iseseisva Ukraina vastu hukka ja kehtestati majandussanktsioonid, mille abil loodetakse sundida Venemaad sõda lõpetama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles