Kaitseväe häiretase tõusis astme võrra – kas valmistutakse rünnakuks Eesti vastu? (4)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Ämari lennubaas.
Ämari lennubaas. Foto: Kaitseväe peastaap

«Ühe kaitseväega seotud asutuse sissepääsu majas on suur silt häiretase ja seal alati on olnud roheline silt «normal» (normaalne – toim), seekord oli aga sinine ehk juba järgmine tase,» kirjutab murelik kodanik. Eestlane viskab õhku küsimuse, kas nüüd on vaja millekski valmis olla.

«Ühe kaitseväega seotud asutuse sissepääsu majas on suur silt häiretase ja seal on alati olnud roheline silt «normal» (normaalne – toim)​, seekord oli aga sinine ehk juba järgmine tase,» kirjutab murelik kodanik Elu24-le. Tema mure seisneb selles, et kas Eestit võidakse lähiajal rünnata.

«Olen kuulnud, et see on vahepealne tase, et siis peaks juba millekski valmis olema, aga punane tähendab, et asi on halb,» jätkab kodanik. 

Samuti sõnab vihje saatja, et on märganud taevas lendamas rohkem hävitajaid. «Neid on kindlasti rohkem kui varem.»

Kas Eesti valmistub rünnakuks?

«Venemaa agressiivne hoiak ja sõjaline rünnak Ukraina vastu on muutnud meie regiooni julgeolekuolukorda ebastabiilsemaks ja ettearvamatumaks,» sõnab kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem kapten Taavi Karotamm

Karotamme sõnul jälgib kaitsevägi pidevalt julgeolekuolukorda ja kohandab oma tegevusi ning hoiakut, et tagada püsiv kaitsevalmidus. «Häiretasemete ja väekaitse meetmete kohandamine on üks osa kaitsevalmiduse harjutamisest ning tagamisest.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles